Τζούντι Ντεντς: Επιδεινώθηκαν τα προβλήματα στην όρασή της - «Θα πέσω αν βγω μόνη μου»

Τζούντι Ντεντς: Επιδεινώθηκαν τα προβλήματα στην όρασή της - «Θα πέσω αν βγω μόνη μου» Facebook Twitter
Τζούντι Ντεντς/ ΕΡΑ
0

Η Τζούντι Ντεντς ανέφερε, σε δηλώσεις της, ότι δεν μπορεί να βγει μόνη της λόγω επιδείνωσης στα προβλήματα στην όρασή της. 

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά για τα προβλήματα στην όρασή της, το 2012. Όπως περιγράφει η ίδια, δεν μπορεί να πάει κάπου μόνη της και για αυτό ζητά πάντα από κάποιον να είναι μαζί της. «Θα πέσω αν βγω μόνη μου» δηλώνει.

Το 2012, η ​​Ντεντς αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι είχε διαγνωστεί με ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας (AMD), μια εκφυλιστική πάθηση των ματιών που είναι η μεγαλύτερη αιτία απώλειας όρασης στο Ηνωμένο Βασίλειο, επηρεάζοντας περισσότερους από 700.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την Εταιρεία της Ωχράς Κηλίδας. Αν και η πάθηση δεν προκαλεί ολική τύφλωση, μπορεί να κάνει τις καθημερινές δραστηριότητες αρκετά δύσκολες.

Η Ντεντς, η οποία έκλεισε τα 90 πέρυσι, φανέρωσε κατά τη διάρκεια podcast ότι ποτέ δεν λάτρευε να κάνει εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί μόνη της αλλά τώρα πρέπει να τη συνοδεύει κάποιος οπωσδήποτε. «Κάποιος θα είναι πάντα μαζί μου. Πρέπει να το κάνω τώρα γιατί δεν μπορώ να δω και θα πέσω κάτω», είπε στην Trinny Woodall στο podcast με τίτλο «Fearless». «Είμαι πάντα νευρική πριν πάω σε κάτι. Δεν έχω ιδέα γιατί, δεν είμαι καθόλου καλή σε αυτό. Καθόλου».

Το 2019, η Ντεντς είπε ότι έπρεπε να μην οδηγεί πλέον λόγω των προβλημάτων στην όρασή της, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή ως «μία από τις πιο τραυματικές στιγμές» της ζωής της. «Ήταν απολύτως τρομακτικό. Αλλά ξέρω ότι μπορεί να σκοτώσω κάποιον αν πάω πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου τώρα».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έχει μιλήσει και για το πώς η κατάστασή της επηρέασε την καριέρα της και πώς έκανε δύσκολη την εκμάθηση νέων συνηθειών. Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της στο The Graham Norton Show, είπε ότι της είχε «καταστεί αδύνατο» να διαβάσει σενάρια. «Δεν μπορώ να δω πια σε ένα κινηματογραφικό πλατό», είπε το 2023, προσθέτοντας: «Και δεν μπορώ να δω για να διαβάσω. Έχω τόσους φίλους που θα μου μάθουν το σενάριο. Αλλά έχω φωτογραφική μνήμη και κάποτε μου ήταν πολύ εύκολο να μάθω ατάκες και να τις θυμάμαι».

Με πληροφορίες από People και Independent

 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Διεθνή / Βρετανία: YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Ο Άντονι Στάιλς, διαδηλωτής κατά των μεταναστών και YouTuber, αποκαλύφθηκε ως καταδικασμένος παιδόφιλος με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλική κυβέρνηση στο χείλος της κατάρρευσης – Σήμερα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση στο χείλος της κατάρρευσης – Σήμερα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης

Η ψηφοφορία αφορά το σχέδιο για περιορισμό των δημοσίων δαπανών ύψους 43,8 δισ. ευρώ, που η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαίο για να καθησυχάσει τις αγορές και να περιορίσει το έλλειμμα
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM