Ουκρανία: Αιχμαλωτίστηκε για πρώτη φορά Βορειοκορεάτης στρατιωτικός

Ουκρανία: Αιχμαλωτίστηκε για πρώτη φορά Βορειοκορεάτης στρατιωτικός Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας αιχμαλώτισαν Βορειοκορεάτη στρατιωτικό, μέλος κάποιας από τις μονάδες που έχουν αναπτυχθεί για να υποστηρίξουν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας.

Πρόκειται για την πρώτη γνωστή περίπτωση στρατιωτικού της Βόρειας Κορέας που αιχμαλωτίζεται αφότου το Κίεβο και δυτικές κυβερνήσεις αναφέρθηκαν στην ανάπτυξη χιλιάδων στρατιωτικών από την Πιονγκγιάνγκ στο ρωσικό έδαφος για την υποστήριξη της Μόσχας.

«Στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο με την υπηρεσία πληροφοριών συμμάχου χώρας, επιβεβαιώθηκε ότι Βορειοκορεάτης στρατιωτικός τραυματίστηκε και αιχμαλωτίστηκε», ανέφερε η νοτιοκορεάτικη εθνική υπηρεσία πληροφοριών σε ανακοίνωσή της, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις περιστάσεις.

12.000 στρατιωτικοί της Βόρειας Κορέας στο Κουρσκ

Σύμφωνα με το Κίεβο, 12.000 στρατιωτικοί της Βόρειας Κορέας, ανάμεσά τους «περίπου 500 αξιωματικοί και τρεις στρατηγοί», έχουν αναπτυχθεί στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, μέρος της οποίας είχαν καταλάβει ουκρανοί στρατιωτικοί τον Αύγουστο και συνεχίζουν να κατέχουν τμήματά τους.

Ούτε η Ρωσία, ούτε η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσαν ποτέ την παρουσία βορειοκορεατικών στρατευμάτων στο πλευρό του ρωσικού στρατού.

Τη Δευτέρα, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε πως έχουν «σκοτωθεί ή τραυματιστεί» σχεδόν 3.000 στρατιωτικοί της Βόρειας Κορέας αφότου άρχισαν να εμπλέκονται στη μάχη στο πλευρό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Την ίδια ημέρα, η Σεούλ έκανε λόγο από την πλευρά της για 1.100 βορειοκορεάτες «νεκρούς ή τραυματίες».

Το γενικό επιτελείο της Νότιας Κορέας έκανε γνωστό πως παρατήρησε προετοιμασίες που το κάνουν να θεωρεί ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να στείλει κι άλλες μονάδες του στρατού της στη Ρωσία, είτε για να ενισχύσουν είτε για να απαλλάξουν αυτές που εμπλέκονται ήδη σε μάχες, καθώς και drones και άλλα όπλα.

Η εμπλοκή των βορειοκορεατικών στρατευμάτων στις μάχες «δεν είχε σημαντικό αντίκτυπο στην κατάσταση», είπε πάντως την Τρίτη ο Γέβγκεν Γέριν, εκπρόσωπος της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GUR).

Κατ’ αυτόν, τα βορειοκορεατικά στρατεύματα δεν είχαν καμιά εμπειρία σε σύγχρονο πεδίο μάχης, ειδικά στην αντιμετώπιση ή την αποφυγή των πανταχού παρόντων drones, και χρησιμοποιούν «πρωτόγονες τακτικές», της περιόδου «του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Πηγή: ΑΠΕ
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανικά drones σκοτώνουν Βορειοκορεάτες στο Κουρσκ - «Πολεμούν με πλαστές ρωσικές ταυτότητες»

Διεθνή / Ουκρανικά drones σκοτώνουν Βορειοκορεάτες στο Κουρσκ - «Πολεμούν με πλαστές ρωσικές ταυτότητες»

Η Νότια Κορέα ισχυρίζεται ότι ένας στους 10 Βορειοκορεάτες στρατιώτες που στάλθηκαν στην Ουκρανία, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν τις πρώτες εβδομάδες των μαχών
LIFO NEWSROOM
Βαριές απώλειες για τη Βόρεια Κορέα στο ουκρανικό μέτωπο – 1.100 στρατιώτες νεκροί ή τραυματίες

Διεθνή / Βαριές απώλειες για τη Βόρεια Κορέα στο ουκρανικό μέτωπο – 1.100 στρατιώτες νεκροί ή τραυματίες

Η Πιονγκγιάνγκ έχει στείλει χιλιάδες στρατιώτες για να υποστηρίξουν τον ρωσικό στρατό, κυρίως στη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις κατέγραψαν στρατιωτικά κέρδη νωρίτερα φέτος
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Ένας προκλητικός ρήτορας, που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημος στους κύκλους του κινήματος MAGA και ενέπνευσε μια γενιά φοιτητών να πολιτικοποιηθούν και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM
«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM