Η ΕΕ επιβάλλει πρόστιμο σχεδόν €800 εκατ. στη Meta

Η ΕΕ επιβάλλει πρόστιμο σχεδόν 800 εκατ. ευρώ στη Meta Facebook Twitter
Meta / Φωτογραφία: EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόστιμο σχεδόν 800 εκατομμυρίων ευρώ στον διαδικτυακό γίγαντα Meta σήμερα, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, επειδή παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες δίνοντας στους χρήστες του Facebook αυτόματη πρόσβαση στην υπηρεσία αγγελιών Marketplace του κοινωνικού δικτύου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε επίσης ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός τιτάνας έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του, επιβάλλοντας αθέμιτους όρους συναλλαγών σε άλλους παρόχους διαδικτυακών αγγελιών, επιβάλλοντας πρόστιμο 798 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο η Meta ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

Η Meta συνδέει την υπηρεσία online αγγελιών Facebook Marketplace με το κυρίαρχο προσωπικό κοινωνικό δίκτυο Facebook. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του Facebook έχουν αυτόματα πρόσβαση στο Facebook Marketplace, είτε το επιθυμούν είτε όχι. Η Κομισιόν έκρινε ότι οι ανταγωνιστές του Facebook Marketplace μπορεί να αποκλειστούν, καθώς η σύνδεση δίνει στο Facebook Marketplace ένα σημαντικό πλεονέκτημα διανομής που οι ανταγωνιστές δεν μπορούν να φτάσουν.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις, οι οποίοι επιτρέπουν στη Meta να χρησιμοποιεί δεδομένα σχετικά με τις διαφημίσεις που προέρχονται από ανταγωνιστές προς όφελος του Facebook Marketplace, είναι αδικαιολόγητοι, δυσανάλογοι και μη αναγκαίοι για την παροχή υπηρεσιών διαδικτυακής διαφήμισης στις πλατφόρμες της Meta. Οι όροι αυτοί επιβαρύνουν τους ανταγωνιστές και ωφελούν μόνο το Facebook Marketplace.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ