Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ επισπεύδουν την παράδοση Patriot και NASAMS στην Ουκρανία

Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ επισπεύδουν την παράδοση Patriot και NASAMS στην Ουκρανία Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Οι ΗΠΑ θα στείλουν τις προσεχείς εβδομάδες περισσότερους από 500 πυραύλους στην Ουκρανία προκειμένου να ενισχύσουν την αντιαεροπορική της άμυνα, επισπεύδοντας την παράδοση στρατιωτικής βοήθειας στην εμπόλεμη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal (WSJ).

Επικαλούμενη αξιωματούχο του Πενταγώνου, τον οποίο δεν κατονομάζει, η WSJ αναφέρει ότι μέχρι την εκλογική αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου – όταν ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ επιβλήθηκε της Δημοκρατικής αντιπάλου του, Κάμαλα Χάρις – ο Λευκός Οίκος σχεδίαζε να παραδώσει τους πυραύλους στην Ουκρανία μέχρι τον Απρίλιο.

Με την παράδοση αυτών των πυραύλων για τα συστήματα Patriot και NASAMS (National Advanced Surface-to-Air Missile System) εκτιμάται πως θα καλυφθούν φέτος οι ανάγκες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, όπως επισημαίνει ο αξιωματούχους του Πενταγώνου στη WSJ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε εδώ και μήνες εκκλήσεις στους συμμάχους του ΝΑΤΟ να ενισχύσουν τη χώρα του με περισσότερα οπλικά συστήματα και να της επιτρέψουν να εξαπολύσει επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον ρωσικών εδαφών σε μεγάλη απόσταση από τα σύνορα.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση της Μόσχας με τη Δύση από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, ενώ ρώσοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο πόλεμος εισέρχεται πλέον στην πιο επικίνδυνη φάση του.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέφερε ότι θα επιτρέψει σε προμηθευτές στρατιωτικού εξοπλισμού να δραστηριοποιηθούν στην Ουκρανία προκειμένου να συντηρήσουν και να επισκευάσουν οπλικά συστήματα που έχει προμηθεύσει το Πεντάγωνο, σε μια αξιοσημείωτη μεταστροφή πολιτικής η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στον αγώνα που δίνουν απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Διεθνή / Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Ο Άλεν εμφανίστηκε διαδικτυακά σε πάνελ που παρουσίασε ο Ρώσος σκηνοθέτης Φιόντορ Μπονταρτσούκ, στενός πολιτικός σύμμαχος του Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Διεθνή / Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Ο Τσαρλς Κούσνερ, εβραϊκής καταγωγής και πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ, δημοσίευσε ανοικτή επιστολή ου απευθύνεται προσωπικά στον Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι οι συζητήσεις για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους «τροφοδοτούν τη βία»
LIFO NEWSROOM
Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Διεθνή / Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Ο Βαλέρι Ζαλούζνι, πρώην αρχηγός του ουκρανικού στρατού και νυν πρέσβης στο Λονδίνο, θεωρείται ο μόνος που μπορεί να απειλήσει πολιτικά τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Οι μυστικές κινήσεις του, οι επαφές με Δύση και ΗΠΑ και τα σενάρια διαδοχής
LIFO NEWSROOM