Πλημμύρες στην Ισπανία: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανοίγουν νεκροτομείο 400 ατόμων

Πλημμύρες στην Ισπανία: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανοίγουν νεκροτομείο 400 ατόμων και αναπτύσσει 7.800 στρατιώτες Facebook Twitter
Πλημμύρες στην Ισπανία/ Φωτ.: EPA
0

Η καταιγίδα DANA προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στην Ισπανία, αφήνοντας στο πέρασμά της εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους, ιδιαίτερα στις περιοχές της Βαλένθια, της Καταλονίας και της Ανδαλουσίας. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ισπανία έχουν  αναπτύξει 7.800 στρατιώτες και δημιουργήσει προσωρινό νεκροτομείο χωρητικότητας 400 ατόμων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, με επίκεντρο τις πληγείσες περιοχές.

Στη Βαλένθια, πάνω από 71 δήμοι έχουν πληγεί, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να αποκαταστήσει τις ζημιές, ενώ παραμένουν διακοπές στην κυκλοφορία σε 130 χιλιόμετρα οδικών δικτύων. 

Πλημμύρες στην Ισπανία: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανοίγουν νεκροτομείο 400 ατόμων και αναπτύσσει 7.800 στρατιώτες Facebook Twitter
Πλημμύρες στην Ισπανία/ Φωτ.: EPA

Οι κάτοικοι της περιοχής, με τη βοήθεια στρατιωτών και εθελοντών, προσπαθούν να καθαρίσουν τις λάσπες και τα συντρίμμια, που εμποδίζουν την κυκλοφορία και δυσχεραίνουν τις εργασίες διάσωσης. Η τηλεπικοινωνιακή κάλυψη αποκαθίσταται σταδιακά, με περίπου 180.000 άτομα να ανακτούν πρόσβαση σε υπηρεσίες.

Πλημμύρες στην Ισπανία: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανοίγουν νεκροτομείο 400 ατόμων και αναπτύσσει 7.800 στρατιώτες Facebook Twitter
Πλημμύρες στην Ισπανία/ Φωτ.: EPA

Στην Καταλονία, τα προβλήματα μεταφορών είναι έντονα, με το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης να σημειώνει καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, ενώ η γραμμή υψηλής ταχύτητας προς την Ταραγόνα έχει διακοπεί λόγω πλημμυρών. Το υπουργείο Μεταφορών ενέκρινε 24,8 εκατομμύρια ευρώ για άμεσες επισκευές των δρόμων και γεφυρών που καταστράφηκαν.

Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει την κήρυξη των πληγεισών περιοχών ως ζώνες μεγάλης καταστροφής για την παροχή οικονομικής στήριξης, ενώ το Υπουργείο Εργασίας προχωρά σε απαγόρευση απολύσεων λόγω απουσίας από την εργασία εξαιτίας της καταστροφής. Στο πολιτικό μέτωπο, ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο, ζήτησε την κήρυξη εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οσάμα Μπιν Λάντεν: 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του πιο καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο

Διεθνή / Οσάμα Μπιν Λάντεν: Η «τρομοκρατική κληρονομιά» του πιο καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο

14 χρόνια μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν - Πώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ξόδεψαν δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς απτό αποτέλεσμα για σχεδόν μια δεκαετία, πριν τον εξολοθρεύσουν
LIFO NEWSROOM
Μάρκο Ρούμπιο, «υπουργός των πάντων»: Τέσσερα χαρτοφυλάκια για τον εκλεκτό του Τραμπ

Διεθνή / Μάρκο Ρούμπιο, «υπουργός των πάντων»: Τέσσερα χαρτοφυλάκια για τον εκλεκτό του Τραμπ

Ο υπερυπουργός Ρούμπιο είναι πλέον επικεφαλής τεσσάρων κυβερνητικών οργάνων, ξεπερνώντας τον Χένρι Κίσινγκερ, ακόμη και τον Σι Τζινπίνγκ, τον ηγέτη της Κίνας, ο οποίος έχει «μόνο» τρεις αντίστοιχους τίτλους
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Διεθνή / Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Εντός του Ισραήλ το μέτωπο που μέχρι πρόσφατα φαινόταν ενωμένο γύρω από την αναγκαιότητα της στρατιωτικής επέμβασης αρχίζει να παρουσιάζει σοβαρές ρωγμές
LIFO NEWSROOM