Ισπανοί Ρομπέν των Δασών

Ισπανοί Ρομπέν των Δασών Facebook Twitter
0

Την Τρίτη εκατοντάδες μέλη του συνδικάτου εργατών της Ανδαλουσιας (SAT), βγήκαν από δύο σούπερ μάρκετ με καρότσια γεμάτα φαγητό χωρίς να πληρώσουν. «Πρόκειται για ληστεία; Για συμβολική πράξη; Για βία;» αναρωτιέται η εφημερίδα El Pais αναφερόμενη στο γεγονός το οποίο το σοσιαλιστικό κόμμα περιγράφει ως «βαρβαρότητα».

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, ένα γκρουπ συνδικαλιστών μπήκε σε ένα σούπερ μάρκετ Mercadona στην Ecija που βρίσκεται κοντά στη Σεβίλλη και γέμισε 10 καροτσάκια με τρόφιμα. Τα αγαθά μοιράστηκαν σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις της Σεβίλλης όταν οι τράπεζες τροφίμων αρνήθηκαν να τα παραλάβουν.

Την ίδια στιγμή μια δεύτερη ομάδα έκανε το ίδιο σε ένα Carrefour στην πόλη Arcos de la Frontera. Οι οδηγίες ήταν σαφείς: όχι καταστροφές, όχι σοκολάτες, όχι γιαούρτια ή γλυκά, μόνο βασικά αγαθά όπως ζάχαρη, λάδι, λαχανικά, γάλα.

Στη δεύτερη περίπτωση οι μάνατζερ του σούπερ μάρκετ άφησαν τους συνδικαλιστές να φύγουν μετά από διαπραγματεύσεις με 12 γεμάτα καρότσια. 

Για όσους καταλαβαίνουν ισπανικά...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Διεθνή / Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Η φετινή διάσκεψη είναι η πρώτη μετά από τρία χρόνια που πραγματοποιείται σε χώρα όπου ενθαρρύνονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Η Νέα Υόρκη λαμβάνει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, ποσό που αντιστοιχεί στο 8,3% του δημοτικού προϋπολογισμού και αφορά κυρίως προγράμματα παιδείας, στέγασης και κοινωνικής πρόνοιας
LIFO NEWSROOM