Σεισμός 6 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία - Αισθητός και στη Συρία

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία Facebook Twitter
0

Μεγάλος σεισμός συντάραξε την ανατολική Τουρκία το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) της προεδρίας της Τουρκίας, σεισμός 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή Καλέ της Μελητηνής (Μαλάτια) στις 10.46. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,1 Ρίχτερ. Σύμφωνα το επίσημο σεισμολογικό κέντρο Καντίλι της Τουρκίας ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 Ρίχτερ.

Ο σεισμός χτύπησε στην ευρύτερη περιοχή που είχαν σημειωθεί οι φονικοί δίδυμοι σεισμοί του 2023, στις 23 Φεβρουαρίου, όταν είχαν ισοπεδωθεί η Αντιόχεια, η Αλεξανδρέττα και το Μαράς, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τότε κατά πολύ τους 50.000. 

Ο σεισμός της Τετάρτης σημειώθηκε σε βάθος περίπου 10,07 χιλιομέτρων.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός σε Ντιγιάρμπακιρ, Ελαζίγ, Καχραμανμαράς, Ευδοκιάδα (Τοκάτ) και Πέρρη (Αντίγιαμαν). Το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA ανακοίνωσε επίσης ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στις επαρχίες Χασάκα, Ντέιρ Εζ Ζορ και Χαλέπι.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι ομάδες άρχισαν σάρωση πεδίου στην περιοχή μετά τον σεισμό.

O Γερλίκαγια είπε ότι η AFAD και όλες οι ομάδες των σχετικών ιδρυμάτων ξεκίνησαν επιτόπια σάρωση για τον σεισμό 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή. «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σχετικά με τον σεισμό που έγινε αισθητός και στις γύρω επαρχίες. Προσφέρω τις καλύτερες ευχές μου στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό. Είθε ο Θεός να προστατεύει τη χώρα και το έθνος μας από καταστροφές», είπε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM
«Κατηγορηματικό όχι» της Ρωσίας στο σχέδιο 26 χωρών για στρατεύματα στην Ουκρανία

Διεθνή / «Κατηγορηματικό όχι» της Ρωσίας στο σχέδιο 26 χωρών για στρατεύματα στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο απορρίπτει την ιδέα δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, παρόλο που 26 χώρες έχουν δεσμευθεί για ειρηνευτική αποστολή και οι συνομιλίες με τον Πούτιν σταμάτησαν απότομα
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Η άγνωστη σχέση του θρυλικού σχεδιαστή για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Διεθνή / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η άγνωστη σχέση του θρυλικού σχεδιαστή με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ο Αρμάνι έντυσε αμέτρητους σταρ του Χόλιγουντ αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών. Ανάμεσα σε αυτούς και την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία φωτογραφήθηκε με κομμάτι του διάσημου οίκου λίγες ώρες πριν πεθάνει
LIFO NEWSROOM