Μπάιντεν, Χάρις μίλησαν με Νετανιάχου για τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν

Νετανιάχου, Μπάιντεν, Χάρις συνομίλησαν τηλεφωνικά για τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν Facebook Twitter
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και οι σύμβουλοί του έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν στις 9 Οκτωβρίου 2024 / φωτ.: Γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές Κάμαλα Χάρις είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Όπως έγινε γνωστό, η τηλεφωνική συνομιλία, Νετανιάχου, Μπάιντεν, Χάρις και των επιτελείων τους διήρκεσε γύρω στα 50 λεπτά. Όπως αποτυπώνεται στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, στο τραπέζι των συνομιλιών του Νετανιάχου βρίσκονται ακόμα έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και στελέχη ντυμένα με στρατιωτικά, πράγμα που αποτυπώνει το εύρος των συνομιλιών και το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για μία απλή συνομιλία επικεφαλής κρατών.

Αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία, το περιεχόμενο της οποίας θα δώσει στη δημοσιότητα αργότερα η Ουάσινγκτον, αναμενόταν με ανυπομονησία, καθώς Μπάιντεν και Νετανιάχου δεν είχαν συνομιλήσει για επτά εβδομάδες.

Η επικοινωνία έγινε, ενώ το Ισραήλ προετοιμάζει μια απάντηση στην πυραυλική επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ιράν.

Χθες Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου διέταξε τον υπουργό του να αναβάλει την επίσκεψη. Ο Νετανιάχου ήθελε πρώτα να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και η αμερικανική κυβέρνηση να εγκρίνει τα αντίποινα για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters, Times of Israel, Axios

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο δήμαρχος του Σικάγου ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο μετανάστη που πυροβολήθηκε από πράκτορα της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο δήμαρχος του Σικάγου ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο μετανάστη που πυροβολήθηκε από πράκτορα της ICE

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο Βιγιέγας Γκονζάλες αντιστάθηκε σε έλεγχο και «οδήγησε το αυτοκίνητό του εναντίον των αστυνομικών»
LIFO NEWSROOM