Απόψε τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν; - Εκκενώνονται εγκαταστάσεις φιλοϊρανών παραστρατιωτικών

Απόψε τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν; - Εκκενώνονται εγκαταστάσεις φιλοϊρανών παραστρατιωτικών Facebook Twitter
Μαχητής της Καταΐμπ Χεζμπολάχ στο Ιράκ / φωτ. αρχείου
0

Το επικείμενο χτύπημα που φέρεται να ετοιμάζει το Ισραήλ προς το Ιράν, σε απάντηση στην τεράστια πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη πριν από μερικές μέρες έχει σημάνει συναγερμό σε όλες τις δυνάμεις προσκείμενες στην κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας και τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, έχει δοθεί εντολή να είναι σε επιφυλακή οι Χούτι στην Υεμένη εν όψει χτυπήματος του Ισραήλ. Όμως η μεγαλύτερη κινητικότητα διακρίνεται το απόγευμα της Τετάρτης στην πρωτεύουσα του Ιράκ Βαγδάτη.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, παραστρατιωτικές οργανώσεις, που συντηρούνται από το Ιράν και τη φιλο-ιρανική κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων η Καταΐμπ Χεζμπολάχ φέρονται νε εκκενώνουν εγκαταστάσεις στη Βαγδάτη και το ευρύτερο ανατολικό Ιράκ, εξαιτίας φόβων ότι το Ισραήλ θα χτυπήσει σήμερα το βράδυ.

Όπως μετέδωσε το Axios νωρίτερα, σε συνεδρίαση που είχε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, χτες το βράδυ, με το πολεμικό του συμβούλιο, ελήφθησαν «αποφάσεις κλειδιά» αναφορικά με το χτύπημα - ανταπόδοση προς το Ιράν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ