Γάζα: Τουλάχιστον 9 νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ εναντίον σχολείου και καταφυγίου εκτοπισμένων

Γάζα: Τουλάχιστον 9 νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ εναντίον σχολείου και καταφυγίου εκτοπισμένων Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty
0

Τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 και πλέον τραυματίστηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό του Ισραήλ εναντίον σχολείου που έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας εσωτερικά εκτοπισμένων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Την Τρίτη τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από τα ισραηλινά πλήγματα, ανακοίνωσαν γιατροί, καθώς εντείνονται και πάλι οι επιθέσεις του Ισραήλ, το οποίο δηλώνει ότι στοχοθετεί διοικητικά κέντρα που χρησιμοποιεί η Χαμάς.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε δύο ισραηλινά πλήγματα εναντίον δύο σπιτιών στη Νουσεϊράτ, έναν από τους ιστορικούς καταυλισμούς της Γάζας.

Άλλο πλήγμα εναντίον σχολείου όπου έχουν καταφύγει οικογένειες εκτοπισμένων Παλαιστίνιων στη συνοικία Τούφα της πόλης της Γάζας προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι στόχος του πλήγματος αυτού ήταν μαχητές της Χαμάς που δρούσαν από διοικητικό κέντρο το οποίο είχε δημιουργηθεί σε συγκρότημα όπου παλαιότερα στεγαζόταν το σχολείο αλ Σετζάια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ISIS - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM