Νίκος Παππάς: «Δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ»

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία» λέει ο Νίκος Παππάς Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόθεση του να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία μίλησε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Δεν θα είμαι υποψήφιος και νομίζω ότι υπάρχει μία ανάγκη και όσοι δεν εκτεθούν να κάνουμε από κοινού μία προσπάθεια να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ο οποίος θα πάρει μέρος στις διαδικασίες ότι υπάρχει ένα πάρα πολύ ισχυρό, πυκνό και συμπαγές έδαφος προγραμματικων και ιδεολογικό που έχει κρατήσει αυτό το κόμμα σε θέση πρωταγωνιστή για πάρα πολλά χρόνια» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς.

Πρόσθεσε ότι «αυτό δυστυχώς από κάποιες πλευρές έχει αμφισβητηθεί και θεωρώ ότι υπάρχει η δυνατότητα να το επαναφέρουμε στη συζήτηση. Δηλαδή εγώ και πιστεύω και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουμε από τους υποψήφιους προέδρους να εξηγήσουν πως θα εφαρμόσουν τις συλλογικές μας αποφάσεις. Για παράδειγμα, έχουμε πει ότι θέλουμε να ηγηθούμε μιας μεγάλης εκλογικής προοδευτικής συμμαχίας η οποία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Πώς πιστεύουν οι υποψήφιοι πρόεδροι ότι θα φτάσουμε εκεί; Είναι τα πολιτικά προτάγματα. Διότι ξέρετε, αν αφήσουμε εμείς την κουβέντα να καταπέσει σε μια σύγκρουση σύγκριση προσώπων θα έχουμε αδικήσει τον εαυτό μας και την ιστορία μας».

«Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια μετασχηματισμού του κόμματος από το 2022. Βάλαμε τη βάση να ψηφίσει. Αποφασίσαμε ότι η βάση θα ψηφίζει για τον Πρόεδρο, για την Κεντρική Επιτροπή. Τώρα εκκρεμεί η απόφαση για το αν θα βγαίνουν οι βουλευτές με προκριματικές εκλογές ή όχι. Άρα οι υποψήφιοι πρόεδροι θα πρέπει να πουν να ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός ή όχι; Λοιπόν, υπάρχουν πάρα πολύ κομβικά πολιτικά ζητήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσουν όσοι διεκδικούν την ηγεσία, να τα συζητήσουν αυτά δημόσια, να πολιτικοποιηθεί η κουβέντα και να φύγουμε από τις απολυτότητες» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δε θα εκδηλωθεί δημόσια υπέρ κάποιου υποψηφίου. «Τώρα θα υπηρετήσω με απόλυτη προσήλωση τον θεσμικό ρόλο με τον οποίο με τίμησαν οι σύντροφοι και συντρόφισσες συνάδελφοι, βουλευτές και βουλεύτριες και νομίζω ότι αντιλαμβάνεστε απολύτως τι εννοώ».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM