Εικόνες από τον Λίβανο: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Λίβανος: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν με τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους του Λιβάνου σε μία προσπάθεια να απομακρυνθούν από τις περιοχές που πλήττει από νωρίς το πρωί της Δευτέρας το Ισραήλ.

Οι επιθέσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 284 ανθρώπους στον Λίβανο, ενώ 1.024 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Ο αριθμός των νεκρών από τις σημερινές επιθέσεις είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί μέσα σε μία μέρα μετά το τέλος του 15ετούς θηριώδους εμφυλίου πολέμου στο Λίβανο

Οι φωτογραφίες με τους απελπισμένους κατοίκους του Λιβάνου που σπεύδουν να σωθούν κάνουν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν και την αντίδραση του ΟΗΕ.

Λίβανος: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συνέστησε σήμερα στους Λιβανέζους πολίτες «να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες», τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν στόχους της οργάνωσης Χεζμπολάχ, στο νότιο και ανατολικό Λίβανο. «Σας παρακαλώ, απομακρυνθείτε από τον κίνδυνο τώρα. Όταν τελειώσει η επιχείρησή μας, θα μπορέσετε να επιστρέψετε με ασφάλεια στα σπίτια σας» είπε στα αγγλικά, σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωσή του που μεταδόθηκε αφού ανακοινώθηκε ότι ο ισραηλινός στρατός έπληξε «περίπου 800 στόχους» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. 

Λίβανος: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ

«Ο πόλεμος του Ισραήλ δεν είναι με εσάς, είναι με τη Χεζμπολάχ. Για πολύ καιρό, η Χεζμπολάχ σας χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινες ασπίδες. Τοποθέτησε ρουκέτες στο καθιστικό σας και πυραύλους στο γκαράζ σας. Αυτές οι ρουκέτες και οι πύραυλοι στοχεύουν απευθείας τις πόλεις μας, τους πολίτες μας. Για να προστατεύσουμε τον λαό μας απέναντι στα πλήγματα της Χεζμπολάχ, πρέπει να βγάλουμε από τη μέση αυτά τα όπλα», είπε ο Νετανιάχου. «Μην αφήσετε τη Χεζμπολάχ να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας και τις ζωές των αγαπημένων σας. Μην αφήσετε τη Χεζμπολάχ να θέσει σε κίνδυνο τον Λίβανο», πρόσθεσε.

Λίβανος: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ ότι αναπτύσσει πυραύλους στα σπίτια των πολιτών του Λιβάνου, «χρησιμοποιώντας τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα». «Κάθε πολίτης που ζει κοντά σε όπλα της Χεζμπολάχ θα πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως το σπίτι του για τη δική του ασφάλεια», έγραψε στο Χ.

Λίβανος: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ

Με πληροφορίες από Reuters, Times of Israel

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έγραφε στα emails του με τον Επστάιν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έστελνε στα emails του με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Στο φως της δημοσιότητας νέα emails που φέρεται να έστειλε στον Τζέφρι Έπσταϊν και τη Γκίσλεϊν Μάξγουελ, όταν ενημερώθηκε ότι μια βρετανική εφημερίδα επρόκειτο να δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τους τρεις τους
LIFO NEWSROOM