Αϊτή κατά Τραμπ για τους «μετανάστες που τρώνε σκύλους και γάτες»

Αϊτή κατά Τραμπ για τους «μετανάστες που τρώνε σκύλους και γάτες» Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Η κυβέρνηση της Αϊτής κατήγγειλε σήμερα τις «προκατειλημμένες δηλώσεις» που έκαναν στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ –ακόμη και ο Ντόναλντ Τραμπ– σύμφωνα με τις οποίες Αϊτινοί μετανάστες στο Οχάιο αρπάζουν σκύλους και γάτες για να τους φάνε.

«Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμπατριώτες μας στο εξωτερικό πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης, διασύρονται και απανθρωπιούνται ώστε να εξυπηρετηθούν πολιτικά εκλογικά συμφέροντα», υπογράμμισε το υπουργείο Απόδημων Αϊτινών σε ανακοίνωσή του, που φέρει χθεσινή ημερομηνία.

Από τη Δευτέρα, πολλοί συντηρητικοί, συχνά στενοί συνεργάτες του Τραμπ, διαδίδουν μια φήμη την οποία ωστόσο έχουν διαψεύσει οι αρχές του Οχάιο, τόσο ο δήμος όσο και η αστυνομία: ότι Αϊτινοί παράτυποι μετανάστες στην πόλη Σπρίνγκφιλντ σκοτώνουν κατοικίδια ή πάπιες σε λιμνούλες για να τα φάνε.

Η διάψευση των αρχών δεν εμπόδισε τον Τραμπ να επαναλάβει αυτές τις φήμες στην τηλεμαχία που είχε το βράδυ της Τρίτης με τη Δημοκρατική αντίπαλό του, την Κάμαλα Χάρις. «Στο Σπρίνγκφιλντ, τρώνε σκύλους, οι άνθρωποι που έρχονται (σ.σ. οι μετανάστες) τρώνε γάτες. Τρώνε τα ζώα συντροφιάς των κατοίκων», ισχυρίστηκε ο πρώην πρόεδρος.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτές τις δηλώσεις που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των συμπατριωτών μας και θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους» πρόσθεσε η κυβέρνηση της Αϊτής.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Διεθνή / Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της φυλακής του Αλκατράζ για «επικίνδυνους και υπότροπους εγκληματίες» – Σχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και πολιτικές ερμηνείες
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Τραμπ: Δασμοί 100% σε ξένες ταινίες – «Το Χόλιγουντ πεθαίνει, απειλείται η εθνική μας ασφάλεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή 100% δασμών σε ξένες ταινίες που προβάλλονται στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη μείωση της κινηματογραφικής παραγωγής στο Χόλιγουντ ζήτημα εθνικής ασφάλειας
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Διεθνή / Κλιμακώνεται η ένταση με τους Χούτι στην Υεμένη - Αεροπορικοί βομβαρδισμοί ΗΠΑ στη Σανάα

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ στη Σανάα τραυματίζουν 14 πολίτες - Οι Χούτι απαντούν με πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – Ραγδαία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM