Το κοκτέιλ των 10 εκατομμυρίων δολαρίων που πίνουν όλοι στο US Open

Το κοκτέιλ των 10 εκατομμυρίων δολαρίων που πίνουν όλοι στο US Open Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Στο US Open που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη, ένα και μόνο κοκτέιλ αναμένεται να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 10 εκατομμύρια δολάρια μέχρι την ολοκλήρωση του τουρνουά στις 8 Σεπτεμβρίου.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του κοκτέιλ «Honey Deuce» θα μπορούσαν να καλύψουν τα χρηματικά έπαθλα των δύο νικητών των «μονομάχων» στο τουρνουά, σύμφωνα με το CNN (3,6 εκατομμύρια δολάρια για κάθε κατηγορία φέτος).

Το «Honey Deuce», ένα μείγμα βότκας, λεμονάδας και λικέρ βατόμουρου με χαρακτηριστικές μπάλες πεπονιού, έχει γίνει τεράστια επιτυχία για την Grey Goose και το τουρνουά. Το κοκτέιλ είναι αποτέλεσμα μιας στρατηγικής καμπάνιας μάρκετινγκ που εκμεταλλεύτηκε τη δημοτικότητα του τένις.

Το US Open είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο και φέτος αναμένεται να προσελκύσει το μεγαλύτερο πλήθος στην ιστορία του. Σύμφωνα με την US Tennis Association, στόχος είναι να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο θεατές, κάτι που θα ήταν το μεγαλύτερο νούμερο στα 56 χρόνια ιστορίας του τουρνουά. Οι πωλήσεις εισιτηρίων βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι πωλήσεις του «Honey Deuce» αναμένεται να σπάσουν ρεκόρ.

Το κοκτέιλ γίνεται όλο και πιο ακριβό, αλλά οι πωλήσεις του δεν έχουν επηρεαστεί

Το κοκτέιλ πρωτοδημιουργήθηκε το 2007 από τον πρώην πρέσβη της Grey Goose, Νικ Μαουτόν. Το κοκτέιλ συνδυάζει βότκα Grey Goose, λεμονάδα και λικέρ Chambord με τρεις μπάλες πεπονιού που θυμίζουν μπάλες του τένις. Το όνομά του προέρχεται από τον όρο «deuce» στο τένις, που αναφέρεται στην ισοπαλία 40-40.

Στο περσινό τουρνουά, πωλήθηκαν 460.275 «Honey Deuce» σε τιμή $22 το καθένα, αποφέροντας πάνω από 10,1 εκατομμύρια δολάρια. Το κοκτέιλ είναι τόσο δημοφιλές που υπάρχουν μπαρ αποκλειστικά για την πώλησή του στον χώρο του τουρνουά, με νέα σημεία εξυπηρέτησης για να καλύψουν τη ζήτηση.

Παρά την αύξηση της τιμής του κοκτέιλ κατά τέσσερις φορές τα τελευταία πέντε χρόνια, οι πωλήσεις δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί. Το κοκτέιλ είναι διαθέσιμο μόνο κατά τη διάρκεια του US Open, κάνοντάς το ένα ιδιαίτερο προϊόν που ανυπομονούν να δοκιμάσουν οι θεατές.

Η Grey Goose συνεργάζεται επίσης με τοπικά μπαρ και μέσω διανομής κατόπιν παραγγελίας για την πώληση του κοκτέιλ κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Φέτος, οι διοργανωτές του τουρνουά επεκτάθηκαν και σε εμπορεύματα όπως καπέλα, κονκάρδες και μπλουζάκια με το λογότυπο του «Honey Deuce», τα οποία εξαντλούνται γρήγορα.

Η δημοτικότητα του κοκτέιλ έχει παγιωθεί, με την Grey Goose να το συγκρίνει με το Mint Julep του Kentucky Derby, ενώ θεωρείται πλέον αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας του US Open.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε τις κόρες του Άντριου στο Royal Ascot παρά το σκάνδαλο Έπσταϊν

Παρότι οι δύο πριγκίπισσες δεν θα συμμετάσχουν στις πασχαλινές εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας, ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται πως προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες
THE LIFO TEAM
ΧΕΛΩΝΑ ΑΠΑΤΗ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Διεθνή / Πώς η γηραιότερη χελώνα στον κόσμο εμπλέκεται σε απάτη με κρυπτονομίσματα;

Ένας fake λογαριασμός στην πλατφόρμα Χ, που παρίστανε τον κτηνίατρο του Τζόναθαν, προκάλεσε παγκόσμια σύγχυση διαδίδοντας ψευδώς τον θάνατό του και ζητώντας δωρεές σε κρυπτονομίσματα
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Διάγγελμα Τραμπ για Ιράν: «Έχουμε νίκες που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος» - Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν δεν υπάρξει συμφωνία

Έναν μήνα μετά, εκφώνησε το διάγγελμα που πολλοί θα ανέμεναν όταν ξεκινούσε ο πόλεμος ο οποίος, όπως επανέλαβε, θα διαρκέσει «δυο ή τρεις εβδομάδες» ακόμη
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΤΖΕΪ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Προετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ με την κυκλοφορία ενός βιβλίου;

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, μέσω του οποίου αφηγείται τη διαδρομή του από τον Χριστιανισμό στον αθεϊσμό και έπειτα στον Καθολικισμό
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Διεθνή / «Η πλειονότητα των Κουβανών θέλει καπιταλισμό»: Ο influencer εγγονός του Φιντέλ Κάστρο που διχάζει την Κούβα

Με βίντεο που σατιρίζουν την κρίση και προβάλλουν μια ζωή προνομίων, ο Σάντρο Κάστρο προκαλεί αντιδράσεις και από τα δύο άκρα της κουβανικής κοινωνίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπό εξέταση από τη Δικαιοσύνη αμφιλεγόμενο διάταγμα του Τραμπ για την υπηκοότητα

Ο Τραμπ υπέγραψε πέρυσι εκτελεστικό διάταγμα, ορίζοντας ότι τα παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ από γονείς που βρίσκονται παράνομα στη χώρα ή με προσωρινές βίζες δεν θα θεωρούνται αυτόματα Αμερικανοί πολίτες
THE LIFO TEAM