Ουκρανία: Ξεπέρασαν τους 50 οι νεκροί του χτυπήματος στην Ποτλάβα

Ουκρανία: Ξεπέρασαν τους 50 οι νεκροί του χτυπήματος στην Ποτλάβα Facebook Twitter
Φωτ.: Χ
0

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών του πρόσφατου χτυπήματος στην πόλη Πολτάβα της Ουκρανίας. Αυτή την ώρα οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για 51 νεκρούς.  

Υπάρχει έκκληση και συγκεντρώνεται αίμα προκειμένου να δοθεί βοήθεια στους τραυματίες ενώ από την Τετάρτη, στην Πολτάβα και την υπόλοιπη περιφέρεια θα έχει τριήμερο πένθος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση εναντίον στρατιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος πραγματοποιήθηκε με τη χρήση δύο βαλλιστικών πυραύλων. 

«Ένα από τα κτίρια του [Στρατιωτικού] Ινστιτούτου Επικοινωνιών της Πολτάβα καταστράφηκε εν μέρει. Οι άνθρωποι βρέθηκαν κάτω από τα ερείπια. Πολλοί σώθηκαν», δήλωσε ο Ζελένσκι σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram. 

«Όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης», πρόσθεσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο κτίριο που επλήγη ήταν νοσοκομείο. 

Το χτύπημα προκάλεσε οργή στα ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχε στόχο μια υπαίθρια στρατιωτική τελετή. Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν την απερίσκεπτη συμπεριφορά των αξιωματούχων που επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρά την απειλή ρωσικών επιθέσεων.   

Ο κυβερνήτης της Πολτάβα, Φίλιπ Προνίν, δήλωσε ότι η διοίκησή του δεν μπορεί να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του χτυπήματος «για λόγους ασφαλείας».  

«Ο εχθρός χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να προκαλέσει στην Ουκρανία περισσότερο πόνο και να αποπροσανατολίσει τους Ουκρανούς. Σας παρακαλούμε να εμπιστεύεστε μόνο αξιόπιστες πηγές», δήλωσε.   

Η Μαρία Μπέζουλα, βουλευτής που ασκεί τακτικά κριτική στη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, κατηγόρησε υψηλόβαθμους αξιωματούχους ότι θέτουν σε κίνδυνο τους στρατιώτες επιτρέποντας τέτοια γεγονότα. «Αυτές οι τραγωδίες επαναλαμβάνονται συνεχώς. Πότε θα σταματήσουν;» έγραψε στο Telegram. 

Με πληροφορίες από Guardian, BBC 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης

Διεθνή / Ιράν: Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης

Πρόκειται για τον διοικητή του Παλαιστινιακού Σώματος της Δύναμης Κοντς και έναν διοικητή του ειδικού σώματος των Φρουρών που διεξάγει επιχειρήσεις στο εξωτερικό - Βίντεο των IDF
LIFO NEWSROOM
Αποκλεισμός από την για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Διεθνή / Αποκλεισμός για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Η ιστορία του διευθυντή τοπικού σχολείου, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Γεωργία με χειροπέδες μαζί με την οικογένειά του, αφού αρνήθηκε να διδάξει το ρωσικό πρόγραμμα σπουδών
LIFO NEWSROOM
Ήρωας ή Προδότης: Νέο άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / «Ήρωας ή Προδότης»: Άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Ένα άγαλμα του Τζορτζ Ουάσινγκτον επιστρέφει ανανεωμένο στην Πλατεία Τραφάλγκαρ. Τι σημαίνει η παρουσία του Αμερικανού επαναστάτη ήρωα δίπλα σε Βρετανούς βασιλείς και ναυάρχους;
LIFO NEWSROOM
Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM