Άντριου Τέιτ: Νέα έφοδος στο σπίτι του μετά από καταγγελίες για εμπορία ανηλίκων

Άντριου Τέιτ: Νέα έφοδος στο σπίτι του μετά από καταγγελίες για εμπορία ανηλίκων Facebook Twitter
Άντριου Τέιτ / Φωτογραφία: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Νέες εφόδους πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης δυνάμεις της αστυνομίας της Ρουμανίας στο σπίτι του influencer Άντριου Τέιτ, ο οποίος περιμένει να δικαστεί με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, του βιασμού και της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης για τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών.

Η υπηρεσία καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος της Ρουμανίας, DIICOT, δήλωσε ότι ερευνούσε τέσσερα σπίτια στο Βουκουρέστι και την κοντινή κομητεία Ιλφόβ, διερευνώντας κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων, trafficking ανηλίκων, σεξουαλική επαφή με ανήλικο και ξέπλυμα χρήματος. 

Η εκπρόσωπος του Τέιτ, Mateea Petrescu, σχολίασε ότι «αν και οι κατηγορίες στο ένταλμα έρευνας δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως, περιλαμβάνουν υποψίες για εμπορία ανθρώπων και ξέπλυμα χρήματος» και πρόσθεσε ότι η νομική του ομάδα είναι παρούσα, ενώ δεν έκανε την παραμικρή αναφορά για τις κατηγορίες που αφορούν ανηλίκους.

Δεκάδες αστυνομικοί και ιατροδικαστές ερευνούσαν το μεγάλο ακίνητο του Τέιτ στο Βουκουρέστι. «Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ποινικής διαδικασίας, τα πρόσωπα που ερευνώνται επωφελούνται από τα δικονομικά δικαιώματα και τις εγγυήσεις που προβλέπονται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθώς και από το τεκμήριο αθωότητας» σημειώνει η DIICOT στην ανακοίνωσή της.

Ο 37χρονος Άντριου και ο αδελφός του Τρίσταν, 36 ετών, και οι δύο πρώην kickboxers και βρετανοαμερικανοί υπήκοοι που έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνελήφθησαν το 2022 κοντά στο Βουκουρέστι μαζί με δύο γυναίκες από τη Ρουμανία. Οι ρουμανικές εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν επισήμως κατηγορίες και στους τέσσερις πέρυσι.

Τον περασμένο Απρίλιο, το Δικαστήριο του Βουκουρεστίου έκρινε ότι ο φάκελος των εισαγγελέων κατά των τεσσάρων πληρούσε τα νομικά κριτήρια και ότι η δίκη μπορούσε να ξεκινήσει, αλλά δεν όρισε ημερομηνία έναρξης. Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού η νομική υπόθεση είχε συζητηθεί επί μήνες στα στάδια του προκαταρκτικού τμήματος, μια διαδικασία κατά την οποία οι κατηγορούμενοι μπορούν να αμφισβητήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία των εισαγγελέων και τον φάκελο της υπόθεσης.

*Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Το πρόγραμμα SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), γνωστό και ως «κουπόνια τροφίμων», αποτελεί τη βασική γραμμή στήριξης για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 1.632 δολαρίων μηνιαίως για ένα άτομο ή 2.215 δολαρίων για ένα ζευγάρι
LIFO NEWSROOM
Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την σεξουαλική κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM