Γάζα: Επιδημία πολιομυελίτιδας σε όλη την περιοχή

Γάζα: Επιδημία πολιομυελίτιδας σε όλη την περιοχή Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι υπάρχει επιδημία πολιομυελίτιδας σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η επίσημη κήρυξη πανδημίας έρχεται λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για «μεγάλο κίνδυνο» εξάπλωσης του ιού όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και πέρα από τα σύνορά της.

Οι άθλιες συνθήκες υγιεινής και η έλλειψη υποδομών υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ευνοούν τώρα την εξάπλωση της ασθένειας που έχει εκριζωθεί από τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Για το λόγο αυτό, περισσότερα από ένα εκατομμύριο εμβόλια για την πολιομυελίτιδα έστειλε στη Γάζα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  προκειμένου να αποτρέψει την πιθανότητα μόλυνσης παιδιών, μετά τον εντοπισμό του ιού σε λύματα, όπως είχε δηλώσει στις 26 Ιουλίου, ο επικεφαλής του Οργανισμού.

«Αν και δεν έχουν καταγραφεί ακόμη κρούσματα πολιομυελίτιδας, αν δεν αναληφθεί άμεση δράση είναι απλώς θέμα χρόνου να φτάσει στα χιλιάδες παιδιά που έχουν μείνει απροστάτευτα», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε άρθρο του στη βρετανική Guardian.

Όπως ανέφερε αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο από την ιογενή νόσο είναι τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, ιδίως τα βρέφη κάτω των δύο ετών, καθώς οι κανονικοί εμβολιασμοί έχουν διαταραχθεί μετά από εννέα και πλέον μήνες συγκρούσεων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM