Γαλλία: Εμπρησμό εξετάζουν οι αρχές για τη φωτιά με τους επτά νεκρούς στη Νίκαια

Γαλλία: Εμπρησμό εξετάζουν οι αρχές για τη φωτιά με τους επτά νεκρούς στη Νίκαια Facebook Twitter
Φωτογραφία: X (Twitter)
0

Το ενδεχόμενο εμπρησμού εξετάζουν οι αρχές για τη φωτιά με τους επτά νεκρούς σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νίκαια της Γαλλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαμέρισμα όπου ξέσπασε η φωτιά κατοικούσε οικογένεια μεταναστών από την Αφρική, χωρίς πάντως οι αρχές - προς το παρόν - να κάνουν λόγο για ρατσιστικό έγκλημα.

Η μεγάλη πυρκαγιά, η οποία πιθανόν προκλήθηκε από «εγκληματική» ενέργεια, κόστισε τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη τη ζωή σε επτά ανθρώπους, ανάμεσά τους τρία παιδιά και ένας έφηβος, σε κτίριο κατοικιών σε δημοφιλή συνοικία της Νίκαιας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε τον έβδομο και τελευταίο όροφο του κτιρίου στη συνοικία Μουλέν, στο δυτικό τμήμα της Νίκαιας.

Παρά το γεγονός ότι αναπτύχθηκαν σημαντικές δυνάμεις της πυροσβεστικής – 25 οχήματα και 72 πυροσβέστες--, «δυστυχώς επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά αυτή».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Νίκαιας Νταμιέν Μαρτινελί, η πυροσβεστική εκλήθη στις 02: 28 (τοπική ώρα, 03:28 ώρα Ελλάδας) και έφτασε στο σημείο λιγότερα από δέκα λεπτά αργότερα.

«Η άμεση αντίδραση των πυροσβεστών αναμφισβήτητα βοήθησε να αποτραπεί να υπάρξουν πολλά επιπλέον θύματα. Η αστυνομία θα ρίξει φως στις συνθήκες αυτού του φοβερού δράματος», διαβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στο Χ.

Εξάλλου ένας 47χρονος άνδρας, που πήδηξε από το παράθυρο έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση ενώ υπάρχουν και δύο ακόμη τραυματίες, η κατάσταση της υγείας των οποίων δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι πυροσβέστες προχώρησαν σε 33 διασώσεις ενοίκων του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον Ιγκ Μουτού νομάρχη του Αλπ- Μαριτίμ, το διαμέρισμα του έβδομου ορόφου που καταστράφηκε από την πυρκαγιά ζούσε «μια οικογένεια που φαίνεται να είχε καταγωγή από τα νησιά Κομόρες». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στο διαμέρισμα βρίσκονταν «10 άνθρωποι».

Από την πλευρά του ο Μαρτινελί δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές εκτιμούν πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από εγκληματική ενέργεια, ενώ πρόσθεσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι τρία παιδιά και ένας έφηβος.

Τα παιδιά ήταν ηλικίας 5, 7 και 10 ετών, ενώ ο έφηβος, ηλικίας 17 ετών, πέθανε αφού πήδηξε από το παράθυρο για να γλιτώσει από τη φωτιά.

«Με βάση τα πρώτα στοιχεία ξεκίνησα έρευνα για σκόπιμη πρόκληση πυρκαγιάς που προκάλεσε θανάτους», δήλωσε ο Μαρτινελί χωρίς να διευκρινίσει ποια στοιχεία τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM