Μπάιντεν: Ο προσωπικός γιατρός του συναντήθηκε με κορυφαίο νευρολόγο στον Λευκό Οίκο

Μπάιντεν: Ο προσωπικός γιατρός του συναντήθηκε με κορυφαίο νευρολόγο στον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Οι πιέσεις στον Τζο Μπάιντεν για να εγκαταλείψει την εκλογική κούρσα αυξάνονται, μετά την απογοητευτική εμφάνιση του στην πρόσφατη τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και ο ίδιος ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε την Παρασκευή στο ABC News και στον ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Τζορτζ Στεφανόπουλος πως θα παραιτηθεί μόνο αν του το πει ο Θεός, ο προσωπικός γιατρός του φαίνεται πως ανησυχεί για εκείνον.

Το Σάββατο, 6 Ιουλίου, μία μέρα μετά την συνέντευξη Μπάιντεν στο ABC News, η New York Post επικαλούμενη τα αρχεία καταγραφής των επισκεπτών στον Λευκό Οίκο, αποκάλυψε πως ο προσωπικός γιατρός του Αμερικανού προέδρου από το 2009 Κέβιν Ο' Κόνορ, συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο μέσα στο έτος με τον κορυφαίο νευρολόγο Κέβιν Κάναρντ. Ο Κάναρντ είναι ειδικός στη νόσο του Πάρκινσον και υπηρετεί στο ιατρικό κέντρο «Walter Reed General Hospital» (WRGH) στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής των επισκεπτών στον Λευκό Οίκο, ο Κάναρντ συναντήθηκε με τον προσωπικό γιατρό του Αμερικανού προέδρου στις 17 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους στην κλινική της προεδρικής κατοικίας. Ο Κάναρντ έχει επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο συνολικά οκτώ φορές από τον Αύγουστο του 2023. Κατά την διάρκεια των επτά από αυτές τις επισκέψεις, εκ των οποίων η πιο πρόσφατη στα τέλη Μαρτίου, ο κορυφαίος νευρολόγος συναντήθηκε με την Μέγκαν Νασγουόρθι, σύνδεσμο μεταξύ του νοσοκομείου «Walter Reed General Hospital» και του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αρνηθεί επίμονα να υποβληθεί σε γνωστικό τεστ και μάλιστα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου τον Αύγουστο του 2020 είχε απορρίψει την ερώτηση και είπε ενοχλημένος: «Γιατί διάολε να υποβληθώ σε τεστ;». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να αρνείται το γνωστικό τεστ και σύμφωνα με συνεργάτες του δεν έχει υποβληθεί σε κανένα γνωστικό τεστ κατά τις τρεις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις του στη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Washington Post το Σάββατο 6 Ιουλίου, ένας από τους βοηθούς στον Λευκό Οίκο ανέφερε πως ο προσωπικός γιατρός του Μπάιντεν, Κέβιν Ο' Κόνορ, δεν συνέστησε ποτέ στον Αμερικανό πρόεδρο να υποβληθεί σε γνωστικό τεστ. Ο  Ο’ Κόνορ είχε δηλώσει στο παρελθόν πως η πιο σημαντική δουλειά του είναι να προσφέρει στον Τζο Μπάιντεν μια θετική «Καλημέρα, Κύριε Πρόεδρε», ώστε να βάζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο σωστό δρόμο κάθε μέρα.

Η συνέντευξη Μπάιντεν στον ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Τζορτζ Στεφανόπουλος

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Μπάιντεν στο ABC News την Παρασκευή 5 Ιουλίου, ο ελληνικής καταγωγής παρουσιαστής Τζορτζ Στεφανόπουλος, ο οποίος ήταν διευθυντής επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας του Μπιλ Κλίντον, ρώτησε τον Μπάιντεν αν είχε κάνει συγκεκριμένα τεστ για τις γνωστικές ικανότητες. «Κανείς δεν είπε ότι έπρεπε να το κάνω…είπαν ότι είμαι καλός», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αργότερα στην εκπομπή, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν θα έκανε μια ανεξάρτητη νευρολογική και γνωστική εξέταση και θα δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα. «Κάνω κάθε μέρα ένα γνωστικό τεστ», είπε ο Μπάιντεν. «Ό,τι κάνω – ξέρετε, όχι μόνο κάνω προεκλογική εκστρατεία, αλλά διευθύνω και τον κόσμο». Όταν ο δημοσιογράφος τον πίεσε για το θέμα, εκείνος απάντησε: «Το έχω ήδη κάνει».

Συνεχίζονται τα ερωτήματα για την ψυχική υγεία του Τζο Μπάιντεν

Τα ερωτήματα σχετικά με την ψυχική υγεία του Μπάιντεν συνεχίστηκαν το Σάββατο, όταν οι δύο ραδιοφωνικοί παρουσιαστές που του πήραν σύντομη συνέντευξη την Πέμπτη δήλωσαν ότι οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν τους είχαν δώσει έναν κατάλογο εγκεκριμένων ερωτήσεων. Ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής του Ουισκόνσιν Ερλ Ίνγκραμ δήλωσε ότι οι βοηθοί του Μπάιντεν του είχαν στείλει εκ των προτέρων έναν κατάλογο με τέσσερις ερωτήσεις, για τις οποίες δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση. «Μου έδωσαν τις ακριβείς ερωτήσεις που έπρεπε να κάνω», δήλωσε ο Ίνγκραμ στο Associated Press και πρόσθεσε: «Δεν είχα την ευκαιρία να ρωτήσω όλα όσα ήθελα».

Πάντως, ο Ίνγκραμ δήλωσε στο ABC πως δεν βλέπει απαραίτητα κάτι λάθος με αυτή την πρακτική και ανέφερε ότι το να περιμένει πως θα μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε ερώτηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ είναι κάτι περισσότερο από ό,τι ο καθένας θα περίμενε. «Σίγουρα το γεγονός πως μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία σημαίνει πολλά για μένα», τόνισε ο Ίνγκραμ.

Από την πλευρά της, η παρουσιάστρια της εκπομπής «The Source» στο δημοτικό ραδιόφωνο της Φιλαδέλφειας (WURD Radio) Άντρεα Λόφουλ - Σάντερς δήλωσε στο CNN ότι είχε λάβει έναν κατάλογο με οκτώ ερωτήσεις, από τις οποίες ενέκρινε τις τέσσερις. Και οι δύο συνεντεύξεις είχαν προγραμματιστεί για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του Μπάιντεν, μετά την καταστροφική εμφάνισή του στην τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα.

Η εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, Λόρεν Χιτ, δήλωσε ότι «δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη πρακτική για τους συνεντευξιαζόμενους» και διαβεβαίωσε πως η αποδοχή των ερωτήσεων δεν αποτελούσε προϋπόθεση για να προχωρήσει μια συνέντευξη. Ωστόσο και οι δύο συνεντεύξεις είχαν δομηθεί με σκοπό ο Μπάιντεν να προωθήσει τα επιτεύγματά του στους μαύρους ψηφοφόρους.

Το Σάββατο ο 78χρονος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε ειρωνικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ να «αγνοήσει τους πολλούς επικριτές του και να προχωρήσει με ζήλο και δύναμη στην ισχυρή και εκτεταμένη εκστρατεία του». Την περασμένη εβδομάδα η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ξεκίνησε προληπτικά διαφημίσεις επίθεσης εναντίον της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, η οποία συγκεντρώνει καλύτερες δημοσκοπήσεις από τον 81χρονο Τζο Μπάιντεν σε μια ενδεχόμενη αναμέτρηση με τον Τραμπ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η μαμά σου το πρότεινε»: Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / «Η μαμά σου το πρότεινε»: Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Η νέα κόντρα του Τύπου με την κυβέρνηση Τραμπ, με φόντο την αμφιλεγόμενη επιλογή της Βουδαπέστης ως τόπο συνάντησης του Ρώσου προέδρου με τον Αμερικανό ηγέτη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Τίθενται σε ετοιμότητα οι Εθνοφρουρές ενόψει των κινητοποιήσεων «No Kings» κατά του Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Τίθενται σε ετοιμότητα οι Εθνοφρουρές ενόψει των κινητοποιήσεων «No Kings» κατά του Τραμπ

Οι οργανωτές υποστηρίζουν ότι οι διαδηλώσεις αποτελούν αντίδραση στον αυξανόμενο αυταρχισμό και την «προσπάθεια ελέγχου των θεσμών» από τον Τραμπ και τους συμμάχους του
LIFO NEWSROOM
Τα plug-in υβριδικά ρυπαίνουν σχεδόν όσο και τα βενζινοκίνητα, σύμφωνα με νέα έρευνα

Διεθνή / Τα plug-in υβριδικά ρυπαίνουν σχεδόν όσο και τα βενζινοκίνητα, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η μελέτη υπολογίζει ότι η συστηματική υποεκτίμηση των εκπομπών έχει επιτρέψει στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να αποφύγουν πάνω από 5 δισ. ευρώ σε πρόστιμα την περίοδο 2021–2023
LIFO NEWSROOM
Αμερικανικό «στοπ» στις ευκαιρίες της Ουκρανίας — Η δοκιμασία μετά τη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι

Διεθνή / Αμερικανικό «στοπ» στις ευκαιρίες της Ουκρανίας - Η δοκιμασία μετά τη συνάντηση Τραμπ και Ζελένσκι

Η συνάντηση, αν και δεν έφερε τις μεγάλες εξαγγελίες που ήλπιζε το Κίεβο, έδειξε ότι οι δύο ηγέτες επιχειρούν να διατηρήσουν ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Η νέα ενεργειακή ισορροπία στην Ευρώπη: Ποιοι εξάγουν και ποιοι εισάγουν ρεύμα

Διεθνή / Η νέα ενεργειακή ισορροπία στην Ευρώπη: Ποιοι εξάγουν και ποιοι εισάγουν ρεύμα

Η Ευρώπη επαναχαράσσει τον ενεργειακό της χάρτη: ποια κράτη εξάγουν και ποια εισάγουν ηλεκτρική ενέργεια, πώς επηρεάζει η πράσινη μετάβαση και γιατί η Γαλλία έγινε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Μαδαγασκάρη: Πώς η έλλειψη νερού μετέτρεψε μια εξέγερση της Gen Z σε στρατιωτικό πραξικόπημα

Διεθνή / Μαδαγασκάρη: Πώς η έλλειψη νερού μετέτρεψε μια εξέγερση της Gen Z σε στρατιωτικό πραξικόπημα

Μια φοιτητική διαμαρτυρία για την έλλειψη νερού στο Πανεπιστήμιο της Ανταναναρίβο εξελίχθηκε σε μαζική εξέγερση που ανέτρεψε τον πρόεδρο της Μαδαγασκάρης, Αντρί Ραζοελίνα
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι έδειξε στον Τραμπ χάρτες με πιθανούς στόχους εντός της Ρωσίας

Διεθνή / Ο Ζελένσκι έδειξε στον Τραμπ χάρτες με πιθανούς στόχους εντός της Ρωσίας

Οι χάρτες περιλαμβάνουν «σημεία πίεσης για τη ρωσική άμυνα και τη στρατιωτική οικονομία που θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν ώστε να αναγκαστεί ο Πούτιν να βάλει τέλος στον πόλεμο»
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία: Μπορεί να σώσει τους γιατρούς από burnout;

Διεθνή / Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία: Μπορεί να σώσει τους γιατρούς από burnout;

Στη Σύνοδο Υγείας του Βερολίνου αναδείχθηκε η υπερφόρτιση των γιατρών και η ανάγκη χρήσης AI για μείωση της γραφειοκρατίας - Οι ειδικοί τονίζουν ότι η σωστή εφαρμογή και τα ποιοτικά δεδομένα είναι κλειδί για επιτυχία
LIFO NEWSROOM
«Woke σκουπίδια»: Το Πεντάγωνο επιτίθεται στο Netflix για σείρα με θέμα έναν γκέι πεζοναύτη

Διεθνή / «Woke σκουπίδια»: Το Πεντάγωνο επιτίθεται στο Netflix για σειρά με θέμα έναν γκέι πεζοναύτη

«Yπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, ο αμερικανικός στρατός επανέρχεται στην πολεμική του ηθική», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Δεκάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Διεθνή / Δεκάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Το παιδί φέρεται να έπαιζε ποδόσφαιρο με φίλους του στην αυλή του σχολείου, όταν είδε ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα να πλησιάζουν και άρχισε να τρέχει προς το χωριό Αλ-Ρίχια
LIFO NEWSROOM