Ρωσία: Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο - Kαταστροφές σε σπίτια και κτήρια

Ρωσία: Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο - Πλήθος καταστροφών σε σπίτια και κτήρια Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Υλικές ζημίες και τραυματισμένους ανθρώπους άφησε πίσω της η πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις στο Κίεβο. 

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλά κτήρια κατοικιών και άλλα υπέστησαν ζημιές από την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας η Ρωσία στην περιοχή του Κιέβου, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της δημόσιας διοίκησης της περιοχής. 

Από τους τρεις πυραύλους που εξαπέλυσε η Ρωσία, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέστρεψαν τους δύο πάνω από την περιοχή του Κιέβου, ανακοίνωσε επίσης ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας Μίκολα Ολεστσούκ. 

Στην ανακοίνωσή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ο Ολεστσούκ δεν διευκρινίζει τι συνέβη με τον τρίτο πύραυλο. 

Από τα συντρίμμια των πυραύλων τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, οι οποίοι δεν χρειάστηκε να νοσηλευθούν, διευκρίνισε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Ρουσλάν Κραβτσένκο, επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής του Κιέβου. Από τα συντρίμμια προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε έξι πολυώροφες πολυκατοικίες και σε πάνω από 20 ιδιωτικές κατοικίες, πρόσθεσε ο Κραβτσένκο. Επιπλέον υπέστησαν ζημιές πρατήριο φυσικού αερίου, φαρμακείο, διοικητικό κτίριο και τρία αυτοκίνητα στην περιοχή. 

Το Κίεβο, η γύρω περιοχή του και άλλες περιοχές σε όλη την Ουκρανία βρίσκονταν σε καθεστώς συναγερμού για αεροπορικές επιθέσεις για περίπου μία ώρα σήμερα το πρωί, από τις 04:50 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος). 

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι άκουσαν αρκετές εκρήξεις εντός και γύρω από το Κίεβο εκείνη την ώρα, διευκρινίζοντας ότι ακούγονταν όπως όταν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας πλήττουν όπλα στον αέρα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM