Λευκός Οίκος: «Οι ΗΠΑ δίνουν προτεραιότητα στην Ουκρανία για παράδοση Patriot»

Λευκός Οίκος: «Οι ΗΠΑ δίνουν προτεραιότητα στην Ουκρανία για παράδοση Patriot» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Προτεραιότητα των ΗΠΑ είναι πλέον να παραδώσουν πρώτα στην Ουκρανία, από τους υπόλοιπους συμμάχους τους, πυραύλους Patriot, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Σε νέες δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι ανέφερε πως λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία, η Ουκρανία βρίσκεται σε «απεγνωσμένη ανάγκη» για περισσότερες δυνατότητες αντιαεροπορικής άμυνας . Για τον λόγο αυτό οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητες των προγραμματισμένων παραδόσεων Patriot και άλλων πυραύλων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, οι ΗΠΑ «έλαβαν τη δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση να δώσουν προτεραιότητα στην Ουκρανία έναντι άλλων συμμάχων για την παράδοση πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας». Παράλληλα πρόσθεσε πως οι εξαγωγές σε άλλες χώρες κυρίως πυραύλων Patriot και NASAMS θα «καθυστερήσουν».

Οι άλλες χώρες θα παραλάβουν κανονικά τους πυραύλους που έχουν παραγγείλει, όμως αργότερα από ότι είχε προγραμματισθεί. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε επίσης ότι η αλλαγή προτεραιοτήτων δεν θα επηρεάσει τις αποστολές σε Ταϊβάν και Ισραήλ. Χάρη σ' αυτή την απόφαση η Ουκρανία θα λάβει , όπως ο ίδιος δήλωσε εκατοντάδες πυραύλους, με την πρώτη παράδοση να αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM