Οι Ισραηλινοί χτυπούν τη Χεζμπολάχ με μεσαιωνικό καταπέλτη

Οι Ισραηλινοί χτυπούν τη Χεζμπολάχ με μεσαιωνικό καταπέλτη Facebook Twitter
φωτ.: τηλεοπτικός σταθμός Kan
0

Τα ισραηλινά στρατεύματα χρησιμοποίησαν έναν μεσαιωνικού τύπου καταπέλτη για να πετάξουν φλεγόμενες μπάλες στα σύνορα με τον Λίβανο, καθώς οι μάχες εντείνονται μεταξύ του Ισραήλ και της υποστηριζόμενης από το Ιράν ισλαμιστικής ομάδας Χεζμπολάχ.

Ο καταπέλτης, το μεσαιωνικό αυτό όπλο, έχει χρησιμοποιηθεί σπάνια από τον 16ο αιώνα. Κι όμως οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι ο καταπέλτης ήταν «μια τοπική πρωτοβουλία» και δεν «είχε τεθεί σε ευρεία χρήση», ανέφερε την Πέμπτη ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός και ο θυγατρικός του CNN, τηλεοπτικός σταθμός Kan.

Ο Kan είπε ότι ο καταπέλτης πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε για να καούν θάμνοι, διευκολύνοντας τις ισραηλινές δυνάμεις να εντοπίσουν τους μαχητές που προσπαθούσαν να φτάσουν στα σύνορα. Ένα βίντεο με τον καταπέλτη σε δράση αναρτήθηκε στα social media την Τετάρτη. Το CNN δεν μπόρεσε να επαληθεύσει πότε γυρίστηκε το βίντεο, αλλά το εντόπισε στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM