Στέλεχος Χαμάς: «Κανείς δεν έχει ιδέα» πόσοι όμηροι στη Γάζα είναι ζωντανοί

Στέλεχος Χαμάς: «Κανείς δεν έχει ιδέα» πόσοι όμηροι στη Γάζα είναι ζωντανοί Facebook Twitter
φωτ.: EPA
0

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς είπε ότι «κανείς δεν έχει ιδέα» πόσοι από τους 120 ομήρους που έχουν απομείνει στη Γάζα είναι ζωντανοί. Το σχόλιο έγινε σε συνέντευξη στο CNN.

Στη συνέντευξη στο CNN, ο εκπρόσωπος της Χαμάς και μέλος του πολιτικού γραφείου Οσάμα Χαμντάν είπε: «Δεν έχω ιδέα για αυτό. Κανείς δεν έχει ιδέα για αυτό». Το CNN αναφέρει ότι ισχυρίστηκε - χωρίς να παρέχει κανένα στοιχείο - ότι η ισραηλινή επιχείρηση για την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων το Σάββατο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλων τριών, συμπεριλαμβανομένου ενός Αμερικανού πολίτη.

Ο Χαμντάν ρωτήθηκε για τη μαρτυρία ενός γιατρού που περιέθαλψε τους απελευθερωμένους ομήρους, στην οποία αναφέρθηκε ότι είχαν υποστεί ψυχική και σωματική κακοποίηση και ξυλοκοπούνταν κάθε ώρα. Απάντησε: Πιστεύω ότι αν έχουν ψυχικά προβλήματα, αυτό οφείλεται σε αυτό που έχει κάνει το Ισραήλ στη Γάζα. Επειδή [κανείς δεν μπορεί] να χειριστεί αυτό που κάνει το Ισραήλ, βομβαρδίζει καθημερινά, σκοτώνει αμάχους, σκοτώνοντας γυναίκες και παιδιά… το είδαν [με τα μάτια τους]».

Ο Χαμντάν είπε ότι οποιαδήποτε συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα θα πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις για μόνιμη κατάπαυση του πυρός και την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα. Ο Χαμντάν είπε επίσης στο CNN ότι η τελευταία πρόταση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Χαμάς, με βασικό μέλημα τη διάρκεια της εκεχειρίας. Η Χαμάς θέλει γραπτές εγγυήσεις από τις ΗΠΑ για μόνιμη κατάπαυση του πυρός, συν την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να υπογράψει την πρόταση εκεχειρίας, δήλωσαν στο Reuters δύο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Χαμντάν διέψευσε επίσης αναφορές ότι ο αρχηγός της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινγουάρ, εξέφρασε την άποψη ότι οι θάνατοι χιλιάδων Παλαιστινίων ήταν «αναγκαίες θυσίες». Ο Χαμντάν είπε στο CNN ότι τα μηνύματα, που αναφέρει η Wall Street Journal, «ήταν πλαστά».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, «ο Χαμντάν απέτρεψε επανειλημμένα οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τον ρόλο της Χαμάς στα δεινά των Παλαιστινίων στη Γάζα» και χαρακτήρισε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, που πυροδότησαν τον τρέχοντα πόλεμο στη Γάζα, «αντίδραση κατά της κατοχής».

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Διεθνή / Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά - Είπαν ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
LIFO NEWSROOM
«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και ΜάοΗ Σκοτεινή Πολιτική Σκηνή

Διεθνή / Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και Μάο

Η Κίνα παραμένει μυστήριο για τον κόσμο: οι καθαρισμοί της ηγεσίας υπό τον Σι Τζινπίνγκ θυμίζουν Στάλιν και Μάο, ενώ οι φήμες και οι πολιτικές αναταράξεις προκαλούν ανησυχία διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Διεθνή / Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, κυρίως τουρίστες από Ινδία, Κίνα και Φιλιππίνες, επέστρεφαν από το Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη
LIFO NEWSROOM
Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Διεθνή / Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Ο «λιμός της Γάζας» θα «μπορούσε να είχε αποφευχθεί» αν δεν υπήρχε «η συστηματική παρεμπόδιση του Ισραήλ», τόνισε ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, ο Τομ Φλέτσερ
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Μετά από 30 χρόνια στη φυλακή, ο Έρικ Μενέντεζ είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται. Ο αδελφός του, Λάιλ, ετοιμάζεται τώρα να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αποφυλάκισης
LIFO NEWSROOM