«Η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να συνδυάζεται πάντα με την ηθική», είπε ο πάπας Φραγκίσκος

«Η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να συνδυάζεται πάντα με την ηθική», είπε ο πάπας Φραγκίσκος Facebook Twitter
Φωτ: ΑΠΕ
0

Κατά την παρέμβασή του στην σύνοδο της ομάδας χωρών της G7, το απόγευμα της Παρασκευής στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας, ο πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι «η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να συνδυάζεται πάντα με την ηθική» διότι «αυτός που πρέπει να αποφασίζει είναι ο άνθρωπος, και όχι οι μηχανές».

Παράλληλα, αναφερόμενος στους πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη στον πλανήτη μας, ζήτησε να αναθεωρηθεί η χρήση των λεγόμενων «αυτόνομων, θανατηφόρων όπλων» και να απαγορευθεί η χρήση τους. «Κανένα μηχάνημα δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει την δυνατότητα να επιλέγει να αφαιρεί την ζωή ενός ανθρώπου», τόνισε ο ποντίφικας.

«Μπορεί να λειτουργήσει, ο κόσμος αυτός, χωρίς πολιτική; Μπορεί να βρει μια αποτελεσματική οδό προς την παγκόσμια αδελφοσύνη και την κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς μια θετική άσκηση πολιτικής; Η απάντησή μας στις τελευταίες αυτές ερωτήσεις είναι "όχι"! Η πολιτική είναι χρήσιμη», πρόσθεσε ο Αργεντινός ποντίφικας.

Ο Φραγκίσκος αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας «υγιούς πολιτικής» για να μπορεί κανείς «να ατενίζει με ελπίδα και εμπιστοσύνη το μέλλον μας». Συμβούλεψε, τέλος, όλους όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο της πολιτικής, να ζητήσουν την συμβολή ειδικών από όλους τους τομείς, για να επιτευχθούν ουσιαστικές αλλαγές, βασικής σημασίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM