Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε άσκηση ταυτόχρονης εκτόξευσης 18 πυραύλων

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιβλέπει ασκήσεις εκτόξευσης 18 πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές Facebook Twitter
Φωτ: Χ
0

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε σε πλάνα που προβλήθηκαν από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KRT να επιβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις από μονάδες πυροβολικού στις δυτικές περιοχές της χώρας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε ασκήσεις που περιλάμβαναν την ταυτόχρονη εκτόξευση 18 πυραύλων που μπορούν να φέρουν ακόμη και πυρηνικές κεφαλές ανέφεραν την Παρασκευή το KCNA, κρατικό κανάλι της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα έχει προσομοιώσει πολλές φορές πυρηνικά πλήγματα κατά της Νότιας Κορέας, αλλά οι τελευταίες ασκήσεις έγιναν μετά την κλιμάκωση των εχθροτήτων στην κορεατική χερσόνησο λόγω της πρόσφατης αποτυχημένης εκτόξευσης κατασκοπευτικού δορυφόρου από τη Βόρεια Κορέα.

Το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ανέφερε ότι οι ασκήσεις εκτόξευσης πυραύλων είχαν ως στόχο να καταδείξουν την αποφασιστικότητα της Βόρειας Κορέας να μη διστάσει να εξαπολύσει προληπτικό πλήγμα κατά της Νότιας Κορέας σε περίπτωση που απειληθεί. Επικαλέστηκε τον Κιμ Γιονγκ Ουν λέγοντας ότι οι ασκήσεις «θα χρησιμεύσουν ως αφορμή για να δείξουμε με σαφήνεια ποιες συνέπειες θα αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοί μας αν μας προκαλέσουν».

Οι φωτογραφίες έδειχναν τον Κιμ να παρακολουθεί από απόσταση την ταυτόχρονη εκτόξευση τουλάχιστον 18 πυραύλων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κοκτέιλ μολότοφ» κλιματικών συνθηκών τροφοδοτεί καταστροφικές πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη

Περιβάλλον / «Κοκτέιλ μολότοφ» καύσωνα και ξηρασίας τροφοδοτεί καταστροφικές πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη

Γαλλία και Ισπανία στο επίκεντρο του καύσωνα, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η «ακραία και παρατεταμένη ζέστη» έχει ξηράνει τη βλάστηση, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση των πυρκαγιών 
LIFO NEWSROOM
«Ξέρουμε πού καταλήγει...παγκόσμιος πόλεμος»: Οι U2 παίρνουν θέση για την κατάσταση στη Γάζα

Διεθνή / «Ξέρουμε πού καταλήγει...παγκόσμιος πόλεμος»: Οι U2 παίρνουν θέση για την κατάσταση στη Γάζα

Τα μέλη του συγκροτήματος εξέδωσαν προσωπικές δηλώσεις καταδικάζοντας τις «διαβολικές» ενέργειες της Χαμάς, καθώς και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος, όπως είπαν, αξίζει «την κατηγορηματική και απερίφραστη καταδίκη μας»
LIFO NEWSROOM
Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Διεθνή / Το «deal» Τραμπ - Nvidia για τις πωλήσεις μικροτσιπ στην Κίνα: Το κράτος θα παίρνει το 15% των εσόδων

Ο Αμερικανός πρόεδρος παζάρεψε την άδεια πώλησης της τεχνολογίας στην Κίνα, με τις τεχνολογικές εταιρείες Nvidia και AMD να συμφωνούν να αποδίδουν το 15% των πωλήσεών τους στο κράτος
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς εξήγησε ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια ήταν η άρνηση του Πούτιν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ζελένσκι, αλλά ο Τραμπ κατάφερε να αλλάξει αυτή τη στάση
LIFO NEWSROOM
Κίνα: Νέοι και άνεργοι πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

Διεθνή / Κίνα: Η νέα τάση θέλει τους άνεργους να πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

«Λόγω της οικονομικής μετάβασης και της ασυμφωνίας μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, οι νέοι χρειάζονται τέτοιους χώρους για να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους ή για να κάνουν διάφορες μικρές δουλειές ως μεταβατικό στάδιο»
LIFO NEWSROOM