Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε μπαλόνια με σκουπίδια και περιττώματα στη Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα έστειλε μπαλόνια με περιττώματα και σκουπίδια στη Νότια Facebook Twitter
Τα σκουπίδια που κατέληξαν στη Νότια Κορέα, φωτ.: ΕΡΑ
0

Η Βόρεια Κορέα έστειλε με... μπαλόνια στη Νότια Κορέα σκουπίδια, χαρτιά τουαλέτας και περιττώματα ζώων. 

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης δείχνουν λευκά μπαλόνια να μεταφέρουν σακούλες σκουπιδιών γεμάτες με απορρίμματα και κάτι που μοιάζει με περιττώματα. Το Σαββατοκύριακο ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν είχε προειδοποιήσει ότι «σωροί από απορρίμματα και σκουπίδια σύντομα θα σκορπιστούν στις μεθοριακές περιοχές και στο εσωτερικό» της Νότιας Κορέας. 

«Μη ταυτοποιημένα αντικείμενα που πιστεύεται ότι είναι φυλλάδια βορειοκορεατικής προπαγάνδας εντοπίστηκαν στη μεθοριακή ζώνη Γκιεόνγκι- Γκανγκουόν και ο στρατός έλαβε μέτρα», επεσήμανε το γενικό επιτελείο στρατού της Νότιας Κορέας. 

«Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Μην έρχεστε σε επαφή με κανένα άγνωστο αντικείμενο και ενημερώστε την πλησιέστερη στρατιωτική βάση ή την αστυνομία», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του. 

Οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας «παραβιάζουν ξεκάθαρα τους διεθνείς κανόνες και απειλούν σοβαρά την ασφάλεια του λαού μας», κατήγγειλε το γενικό επιτελείο στρατού, το οποίο επεσήμανε ότι κάποια από τα μπαλόνια περιείχαν απορρίμματα, κάτι το οποίο εξετάζει ο στρατός. 

«Ζητάμε από τον Βορρά να σταματήσει αμέσως αυτές τις ενέργειες (…) χαμηλού επιπέδου», πρόσθεσε. 

Μετά τον πόλεμο της Κορέας που διήρκεσε από το 1950 μέχρι το 1953 μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας κηρύχθηκε ανακωχή, με τις δύο χώρες να μην έχουν υπογράψει ποτέ ειρηνευτική συνθήκη. Τεχνικά παραμένουν σε πόλεμο και τα σύνορά τους φυλάσσονται αυστηρά, ενώ μεταξύ τους υπάρχει και αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. 

Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές στέλνουν κάποιες φορές μπαλόνια με φυλλάδια προπαγάνδας κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος και χρήματα για τους κατοίκους της Βόρειας Κορέας. Οι αποστολές αυτές προκαλούν την οργή της Πιονγκγιάνγκ. 

Από την πλευρά της η Βόρεια Κορέα έχει στείλει στο παρελθόν προπαγανδιστικά μπαλόνια στην άλλη πλευρά των συνόρων, κυρίως το 2016. 

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά, δήλωσε ο Τσέονγκ Σέονγκ- τσανγκ, του ινστιτούτου Sejong. «Εντοπίστηκαν σακούλες γεμάτες με χαρτί τουαλέτας, απορρίμματα και μπαταρίες», διευκρίνισε. 

«Επιπλέον, σύμφωνα με μαρτυρίες και με δεδομένη ‘την ιδιαίτερη μυρωδιά’ που έβγαινε από τις σακούλες, είναι πιθανό να περιείχαν περιττώματα, πιθανόν περιττώματα ζώων», πρόσθεσε. 

«Είναι ένα μήνυμα (…) που απευθύνεται στη Νότια Κορέα: όπως η Νότια, έτσι και η Βόρεια Κορέα μπορεί να στείλει προπαγάνδα», εκτίμησε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΛΗΓΜΑ CEO

Διεθνή / Η CIA πίσω από το πλήγμα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το Associated Press 

Πρόκειται για την πρώτη γνωστή άμεση αμερικανική επιχείρηση σε έδαφος της Βενεζουέλας από τότε που η Ουάσινγκτον ξεκίνησε σειρά πληγμάτων σε διεθνή ύδατα στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της διακίνησης ναρκωτικών
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Διεθνή / Από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Ντέιβιντ Λιντς - Οι προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή το 2025

Από θρησκευτικούς ηγέτες με παγκόσμια επιρροή έως εμβληματικούς δημιουργούς της τέχνης και του κινηματογράφου, το 2025 σημαδεύτηκε από την απώλεια μεγάλων προσωπικοτήτων
THE LIFO TEAM
Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Διεθνή / Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Η Eurostar ανέφερε ότι σκοπεύει να εκτελέσει όλα τα δρομολόγιά της σήμερα, Τετάρτη, προειδοποιώντας ωστόσο πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, ίσως και ακυρώσεις
THE LIFO TEAM