Άρση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων

Άρση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων Facebook Twitter
0

Oι φαρμακευτικοί σύλλογοι, στην πλειονότητα τους, έχουν προχωρήσει σε άρση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, με αποτέλεσμα να ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση με τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία της περιφέρειας

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, όσες συνταγές έχουν εκδοθεί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 1η Ιουνίου 2012, θα μπορούν να εκτελεστούν στα ιδιωτικά φαρμακεία χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός των πέντε ημερών από την ημέρα έκδοσης. Η ισχύς των συνταγών, διευκρινίζεται, παρατείνεται για πέντε εργάσιμες μέρες μετά τη λήξη της κινητοποίησης.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο ΠΦΣ, χαρακτηρίζει την απόφαση του ΕΟΠΥΥ ουσιαστικά και τυπικά παράνομη και επαναλαμβάνει τη θέση του ότι δεν πρέπει να αποζημιωθούν οι συνταγές που εκτελέστηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο από 1/6 έως 13/6.

Στη βάση αυτή ο ΠΦΣ καλεί τους φαρμακοποιούς και για λόγους δεοντολογίας και για λόγους νομιμότητας κατά την εκτέλεση συνταγών προηγούμενων ημερών να ελέγχουν και να τηρούν το περιθώριο των πέντε εργασίμων ημερών.

Στην Αττική, οι φαρμακοποιοί εξακολουθούν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, τουλάχιστον μέχρι αύριο, οπότε συνέρχεται η γενική συνέλευση του ΦΣΑ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Pizza Fan απέλυσε τον Πάρι Ρούπο επειδή το απαίτησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Ελλάδα / Η Pizza Fan απέλυσε τον Πάρι Ρούπο επειδή το απαίτησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Ορισμένα αστεία από πρόσφατη παράσταση του Πάρι Ρούπου χαρακτηρίστηκαν από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο «ανθελληνικά», με τον ίδιο να προχωρά μάλιστα σε προσωπική επίθεση, αποκαλώντας τον κωμικό «ακροαριστερό σκουπίδι»
LIFO NEWSROOM
Βοιωτία: «Πρέπει να βρούμε κάποια να κάνει τη μάνα μου» - Η 62χρονη ήθελε να φύγει στο εξωτερικό

Ελλάδα / Βοιωτία: «Πρέπει να βρούμε κάποια να κάνει τη μάνα μου» - Η 62χρονη ήθελε να φύγει στο εξωτερικό

Οι έρευνες των Αρχών έχουν εστιάσει στις συνθήκες θανάτου της μητέρας της 62χρονης - Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε πως το σπίτι στο οποίο κατοικεί ανήκει στον γιο της
LIFO NEWSROOM
Μαρινέλλα: «Τα μάτια της εξακολουθούν να είναι κλειστά» - Ένας χρόνος μετά την κατάρρευση της σπουδαίας τραγουδίστριας στο Ηρώδειο

Ελλάδα / Μαρινέλλα: «Τα μάτια της εξακολουθούν να είναι κλειστά» - Ένας χρόνος μετά την κατάρρευσή της στο Ηρώδειο

Σήμερα είναι ακριβώς ένας χρόνος, από την ημέρα που η Μαρινέλλα κατέρρευσε στη σκηνή του Ηρωδείου, λίγη ώρα μετά την έναρξη της μεγάλης συναυλίας της
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση social media για ανηλίκους κάτω των 16 ετών στην Ελλάδα εξετάζει η κυβέρνηση

Ελλάδα / Απαγόρευση social media για παιδιά κάτω των 16 ετών στην Ελλάδα εξετάζει η κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σε ομλία του, ότι: «Σκεφτόμαστε την απαγόρευση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την ηλικία των 16 ετών και κάτω, όπως γίνεται και στην Αυστραλία»
LIFO NEWSROOM