Δελφοί: Άσκηση ετοιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο για ενδεχόμενη πυρκαγιά

Δελφοί: Άσκηση ετοιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο για ενδεχόμενη πυρκαγιά Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Άσκηση ετοιμότητας για αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών την Τετάρτη 29 Μαΐου, με αποτέλεσμα την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας. 

Στις 29 Μαΐου 2024, από τις 6 μ.μ. έως και τις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών στο τέμενος Απόλλωνος και ιερό Αθηνάς Προναίας, άσκηση ετοιμότητας οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης επισκεπτών λόγω δασικής πυρκαγιάς. 

Λόγω της άσκησης, μετά τις 5 μ.μ. δεν θα είναι δυνατή η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ οι μεμονωμένοι επισκέπτες και τα οργανωμένα γκρουπ που δεν θα έχουν ολοκληρώσει την επίσκεψή τους, εάν θέλουν να παραμείνουν, θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις οδηγίες του φυλακτικού προσωπικού. Στο πλαίσιο της άσκησης, το προσωπικό ενδέχεται να ζητήσει από τους επισκέπτες να κατευθυνθούν σε χώρο που θα τους υποδειχθεί. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών θα λειτουργεί κανονικά, και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι 8 μ.μ. 

Η άσκηση διεξάγεται στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, και έχει ως στόχο τον έλεγχο των σχεδίων που αφορούν στην προληπτική απομάκρυνση επισκεπτών από τον αρχαιολογικό χώρο Δελφών λόγω δασικής πυρκαγιάς. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετς: Μια τριπλή ζημιά στον αρχαιολογικό και αρχιτεκτονικό πλούτο από τον δήμο Αθηναίων

Ρεπορτάζ / Μετς: Μια τριπλή ζημιά στον αρχαιολογικό και αρχιτεκτονικό πλούτο από τον δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος ετοιμάζεται να κατεδαφίσει μια από τις παλαιότερες κατοικίες της Αθήνας, υπονομεύοντας την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αγροτέρας Αρτέμιδος.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Πολιτισμός / Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Για πρώτη φορά στην Ιταλία, εκτίθενται άγνωστες μέχρι σήμερα δημιουργίες του Άντι Γουόρχολ από τη δεκαετία του ’50, αποκαλύπτοντας μια σχεδόν άγνωστη πλευρά του καλλιτέχνη: εκείνη του γραφίστα μόδας και σχεδιαστή υφασμάτων.
LIFO NEWSROOM