Βραυρώνα: Προφυλακιστέοι οι γονείς του βρέφους που το πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων

Βραυρώνα: Προφυλακιστέοι οι γονείς του βρέφους Facebook Twitter
0

Στη φυλακή θα οδηγηθεί το ζευγάρι, με καταγωγή από το Νεπάλ, μετά την απολογία του για το θάνατο του νεογέννητου παιδιού τους που βρέθηκε πεταμένο σε σκουπίδια στην Βραυρώνα πριν από λίγες ημέρες.

Οι δύο γονείς οδηγήθηκαν το πρωί στα δικαστήρια και απολογήθηκαν στην ανακρίτρια τη υπόθεσης, για την κατηγορία της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας από κοινού, αρνούμενοι ότι το μωρό γεννήθηκε ζωντανό και ότι ο θάνατός του οφείλεται σε δική τους ενέργεια. Και οι δύο δήλωσαν πως είναι λυπημένοι για ό,τι συνέβη και ανέφεραν πως όχι μόνο δεν είχαν πρόθεση να βλάψουν το μωρό, αλλά είχαν αποφασίσει και τα ονόματα που θα του έδιναν αν ήταν αγόρι ή κορίτσι. Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν τους δύο γονείς προφυλακιστέους.

Η μητέρα, 24 ετών, φαίνεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού πως γέννησε το παιδί σε ξενοδοχείο που εργαζόταν και ότι αμέσως μετά τον τοκετό έχασε τις αισθήσεις της. Όπως φέρεται να υποστηρίζει, όταν συνήλθε διαπίστωσε πως το νεογνό δεν είχε σημάδια ζωής. Η μητέρα είπε πως το είδε μελανιασμένο, χωρίς σφυγμό. Έτσι, σύμφωνα με την εξιστόρηση που έκανε στην ανακρίτρια, πανικοβλήθηκε και μέσα στην σύγχυση της αποφάσισε να το πετάξει και το έβαλε σε μία σακούλα σκουπιδιών. Η 24χρονη λέγοντας στην Ανακρίτρια πως αναγνωρίζει το λάθος της για το οποίο λυπάται πάρα πολύ, ζήτησε να μην κριθεί προφυλακιστέα ώστε να μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει και να στέλνει χρήματα στην πατρίδα της καθώς εκεί μεγαλώνουν οι γονείς της ένα ανήλικο παιδί που έχει.

Ο πατέρας, 23 ετών, φέρεται να είπε στην απολογία του ότι δεν ήταν παρών όταν γεννήθηκε το μωρό. Είπε επίσης, παρά την προανακριτική του κατάθεση, πως πήγε τη σακούλα στον κάδο απορριμάτων χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο της σακούλας. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, έμαθε τι είχε συμβεί, όταν του μίλησε η σύζυγός του μέσα στο ταξί που πήγαιναν για να λάβουν πρώτες βοήθειες για τη λεχώνα στο νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM