Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία Facebook Twitter
Τζο Μπάιντεν/ Φωτ.: EPA
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, στην καθιερωμένη ομιλία του αναφέρθηκε στις επιθέσεις της Χαμάς αποφεύγοντας να ασκήσει κριτική  κατά του Ισραήλ, το οποίο ετοιμάζει εισβολή στη Ράφα.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κατήγγειλε την «άγρια έξαρση του αντισημιτισμού στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο»

Η ομιλία του Μπάιντεν έγινε σε μια δύσκολη στιγμή, καθώς η κατάληψη από το Ισραήλ του συνοριακού περάσματος στη Ράφα προκαλεί ήδη επικρίσεις για τον αποκλεισμό της βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους, κάτι για το οποίο ο Μπάιντεν απέφυγε επίσης να τοποθετηθεί.

«Δεν υπάρχει θέση σε κανένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, σε κανένα μέρος στην Αμερική για αντισημιτισμό, ρητορική μίσους ή απειλές βίας οποιουδήποτε είδους», δήλωσε. «Είτε κατά των Εβραίων είτε κατά οποιουδήποτε άλλου».

«Αυτό το αρχαίο μίσος κατά των Εβραίων δεν ξεκίνησε με το Ολοκαύτωμα, δεν τελείωσε ούτε με το Ολοκαύτωμα, ούτε μετά, ακόμη και μετά τη νίκη μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Αυτό το μίσος συνεχίζει να βρίσκεται βαθιά στις καρδιές πάρα πολλών ανθρώπων στον κόσμο και απαιτεί τη συνεχή επαγρύπνηση και ευθύτητά μας», πρόσθεσε. «Αυτό το μίσος ζωντάνεψε στις 7 Οκτωβρίου»

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και ποιος ευθύνεται για τη σημερινή αναταραχή στη Μέση Ανατολή.

«Μόλις επτάμισι μήνες μετά, οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία», είπε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM