Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία Facebook Twitter
Τζο Μπάιντεν/ Φωτ.: EPA
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, στην καθιερωμένη ομιλία του αναφέρθηκε στις επιθέσεις της Χαμάς αποφεύγοντας να ασκήσει κριτική  κατά του Ισραήλ, το οποίο ετοιμάζει εισβολή στη Ράφα.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κατήγγειλε την «άγρια έξαρση του αντισημιτισμού στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο»

Η ομιλία του Μπάιντεν έγινε σε μια δύσκολη στιγμή, καθώς η κατάληψη από το Ισραήλ του συνοριακού περάσματος στη Ράφα προκαλεί ήδη επικρίσεις για τον αποκλεισμό της βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους, κάτι για το οποίο ο Μπάιντεν απέφυγε επίσης να τοποθετηθεί.

«Δεν υπάρχει θέση σε κανένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, σε κανένα μέρος στην Αμερική για αντισημιτισμό, ρητορική μίσους ή απειλές βίας οποιουδήποτε είδους», δήλωσε. «Είτε κατά των Εβραίων είτε κατά οποιουδήποτε άλλου».

«Αυτό το αρχαίο μίσος κατά των Εβραίων δεν ξεκίνησε με το Ολοκαύτωμα, δεν τελείωσε ούτε με το Ολοκαύτωμα, ούτε μετά, ακόμη και μετά τη νίκη μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Αυτό το μίσος συνεχίζει να βρίσκεται βαθιά στις καρδιές πάρα πολλών ανθρώπων στον κόσμο και απαιτεί τη συνεχή επαγρύπνηση και ευθύτητά μας», πρόσθεσε. «Αυτό το μίσος ζωντάνεψε στις 7 Οκτωβρίου»

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και ποιος ευθύνεται για τη σημερινή αναταραχή στη Μέση Ανατολή.

«Μόλις επτάμισι μήνες μετά, οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία», είπε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Telegraph: Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από κέντρα απεξάρτησης στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Σοβαρές καταγγελίες σκιαγραφούν μια ανησυχητική εικόνα για τον τρόπο ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, με αναφορές για στρατολόγηση ευάλωτων ατόμων, αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς επαρκή εξοπλισμό και κακοποίηση όσων αρνούνται να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM