Ισραήλ: Η Χαμάς απέρριψε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός

Ισραήλ: Η Χαμάς απέρριψε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου από τη Λωρίδα της Γάζας / EPA
0

Ανακοίνωση από το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου, πληροφορεί πως η Χαμάς απέρριψε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός και επιστροφή των ισραηλινών ομήρων.

Αναλυτικότερα η δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, αναφέρει πως η Χαμάς απέρριψε τις τελευταίες προτάσεις για μια συμφωνία για την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων. Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται πως μετά από αυτό, το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιδιώκει τους στόχους του στη Γάζα «με πλήρη ισχύ».

Παράλληλα, αναφέρεται πως η απόρριψη των προτάσεων δείχνει πως ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, ο Γιαχία Σινουάρ, δεν θέλει μια συμφωνία, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την ένταση που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση από το Ιράν και να προκαλέσει περιφερειακή κλιμάκωση. Την ίδια πεποίθηση έχει και η υπηρεσία κατασκοπείας του Ισραήλ, Μοσάντ.

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ αναφέρεται στο γεγονός, πως δηλαδή η Χαμάς απέρριψε την πιο πρόσφατη πρόταση για κατάπαυσης του πυρός που είχαν βάλει στο τραπέζι πριν από μια εβδομάδα οι μεσολαβητές στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι «η απόρριψη της πρότασης που επιδόθηκε από τις τρεις χώρες που μεσολαβούν —Κατάρ, Αίγυπτος, ΗΠΑ— δείχνει πως ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Γιαχία Σινουάρ, δεν θέλει ανθρωπιστική συμφωνία, ούτε να επιστρέψουν οι όμηροι».

«Ο Γιαχία Σινουάρ συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τις εντάσεις με το Ιράν και θέλει να εξασφαλίσει κλιμάκωση στην περιοχή. Το Ισραήλ θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την επίτευξη των στόχων του πολέμου εναντίον της Χαμάς και θα αναποδογυρίσει και την τελευταία πέτρα για να επιστρέψουν οι όμηροι από τη Γάζα», καταλήγει στην ανάρτησή της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM