Σύμβαση 717: Ελεύθερα με εγγύηση άλλα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

Σύμβαση 717: Ελεύθερα με εγγύηση άλλα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Ελεύθερα αφέθηκαν μετά την απολογία τους για την υπόθεση της σύμβασης 717, άλλα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ με την επιβολή εγγυήσεων.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τον δέκατο και ενδέκατο από τους συνολικά 14 υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ, που κατηγορούνται για την μη εκτέλεση της σύμβασης 717, για κρίσιμα έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Με την επιβολή εγγυήσεων 800.000 και 500.000 ευρώ αντίστοιχα, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους στην Ευρωπαία Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, ενώ τους επιβλήθηκε επιπλέον ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η μη εκτέλεση της σύμβασης συνδέεται τόσο με το δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017 αλλά και με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών το 2023.

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους από την θυγατρική του ΟΣΕ και θα ακολουθήσουν τέσσερα στελέχη της εμπλεκόμενης δημόσιας Διαχειριστικής Αρχής για την υλοποίηση του προγράμματος για το επίμαχο έργο.  Οι τελευταίοι που θα περάσουν το κατώφλι της δικαστικής λειτουργούς θα είναι οι πέντε κατηγορούμενοι από την πλευρά της κοινοπραξίας που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

Ελλάδα / Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

«Έκανα την καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί θεωρώ ότι το έχει ξανακάνει» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας και πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ στη ξιφασκία με σπάθη
LIFO NEWSROOM
Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ελλάδα / Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όπου υπάρχει πόνος, πρέπει να είμαστε κοντά»

Ο Αρχιεπίσκοπος, περνώντας με το αυτοκίνητό του από το σημείο, ζήτησε από τον οδηγό του να σταματήσει, προκειμένου να χαιρετήσει τον απεργό πείνας και να του εκφράσει τη συμπαράστασή του
LIFO NEWSROOM