Παρουσιάστηκαν τα σχέδια για τον μεγαλύτερο ποδηλατόδρομο στη νότια Ευρώπη

Παρουσιάστηκαν τα σχέδια για τον μεγαλύτερο ποδηλατόδρομο στη νότια Ευρώπη Facebook Twitter
0

Γιατί να πάρεις το τρένο, αν υπάρχει τρόπος να διασχίσεις μια υπέροχη διαδρομή δίπλα στο ποτάμι, από τη Βενετία μέχρι το Τορίνο;

Οι μηχανικοί του Πολυτεχνείου του Μιλάνου παρουσίασαν ένα νέο φιλόδοξο έργο: μια διαδρομή 679 χιλιομέτρων παράλληλα με τον Πάδο, αποκλειστικά για ποδήλατα, γράφει το wcrunch.

Το έργο ονομάζεται “VenTo” («αέρας» στα ιταλικά). Η λέξη συνδυάζει τις δύο πόλεις που συμμετέχουν, τη Βενετία (Venetia) και το Τορίνο (Torino). H διαδρομή περνάει από τις πόλεις Ferrara, Pavia και Valenza, από λιβάδια κι εθνικά πάρκα. Το 15% της διαδρομής υπάρχει ήδη. Η επιπλέον διαδρομή περνάει από σημαντικούς ναούς, μοναστήρια και πανδοχεία. Κάθε έξι χιλιόμετρα υπάρχει σταθμός τρένου όπου μπορεί κανείς να βάλει και το ποδήλατό του.

Οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι η διαδρομή δεν θα προσελκύει μόνο τουρίστες αλλά θα βοηθάει και στις μετακινήσεις των κατοίκων. Αν καταφέρουν να πείσουν το κράτος να δώσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται, η διαδρομή θα μπορούσε να λειτουργήσει σε δύο χρόνια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής του Μάντσεστερ υγείας ζητά δημόσια έρευνα

Διεθνή / Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ ζητά δημόσια έρευνα

Έρευνα διαπίστωσε ότι υπήρξαν παραλείψεις πολλών υπηρεσιών πριν από τον θάνατο του 17χρονου Τσάρλι Μίλερς τον Δεκέμβριο του 2020 σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ
NEWSROOM
μεγκαν μαρκλ

Διεθνή / «Heghan 2.0»: Ο νέος υπεύθυνος επικοινωνίας του Χάρι και της Μέγκαν έχει αναλάβει ένα σισύφειο έργο

Το Spotify τούς απέρριψε, έχουν επικριθεί για το ντοκιμαντέρ τους στο Netflix, τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις δεν ανεβαίνουν. Ο Τσάρλι Γκίπσον πρέπει να κάνει το ζευγάρι ξανά συμπαθές.
NEWSROOM