Παρουσιάστηκαν τα σχέδια για τον μεγαλύτερο ποδηλατόδρομο στη νότια Ευρώπη

Παρουσιάστηκαν τα σχέδια για τον μεγαλύτερο ποδηλατόδρομο στη νότια Ευρώπη Facebook Twitter
0

Γιατί να πάρεις το τρένο, αν υπάρχει τρόπος να διασχίσεις μια υπέροχη διαδρομή δίπλα στο ποτάμι, από τη Βενετία μέχρι το Τορίνο;

Οι μηχανικοί του Πολυτεχνείου του Μιλάνου παρουσίασαν ένα νέο φιλόδοξο έργο: μια διαδρομή 679 χιλιομέτρων παράλληλα με τον Πάδο, αποκλειστικά για ποδήλατα, γράφει το wcrunch.

Το έργο ονομάζεται “VenTo” («αέρας» στα ιταλικά). Η λέξη συνδυάζει τις δύο πόλεις που συμμετέχουν, τη Βενετία (Venetia) και το Τορίνο (Torino). H διαδρομή περνάει από τις πόλεις Ferrara, Pavia και Valenza, από λιβάδια κι εθνικά πάρκα. Το 15% της διαδρομής υπάρχει ήδη. Η επιπλέον διαδρομή περνάει από σημαντικούς ναούς, μοναστήρια και πανδοχεία. Κάθε έξι χιλιόμετρα υπάρχει σταθμός τρένου όπου μπορεί κανείς να βάλει και το ποδήλατό του.

Οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι η διαδρομή δεν θα προσελκύει μόνο τουρίστες αλλά θα βοηθάει και στις μετακινήσεις των κατοίκων. Αν καταφέρουν να πείσουν το κράτος να δώσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται, η διαδρομή θα μπορούσε να λειτουργήσει σε δύο χρόνια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ISIS - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM