Σύμβαση 717: Ελεύθερα με την πλέον υπέρογκη εγγύηση άλλα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

Σύμβαση 717: Ελεύθερα με την πλέον υπέρογκη εγγύηση άλλα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Ελεύθερα μετά την απολογία τους στην Ευρωπαία Ανακρίτρια, αφέθηκαν άλλα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ για την υπόθεση της σύμβασης 717.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά μέχρι στιγμής, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή χρηματικής εγγύησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης 5 υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ για την υπόθεση της σύμβασης 717. Μάλιστα οι τελευταίοι κατηγορούμενοι καλούνται να καταβάλουν την υψηλότατη χρηματική εγγύηση που επιβλήθηκε μέχρι σήμερα για την υπόθεση, που συνολικά αγγίζει τα  1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τις πολύωρες απολογίες τους αλλά και την υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης που πρέπει να καταβληθεί εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, οι δύο κατηγορούμενοι έχουν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Για τον έναν κατηγορούμενο η χρηματική  εγγύηση ορίστηκε στις 800 χιλιάδες ευρώ, ενώ για τον δεύτερο στο ποσό των 900 χιλιάδων ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι απολογίες άλλων εννέα κατηγορουμένων από την ΕΡΓΟΣΕ και μετά οι απολογίες τεσσάρων κατηγορουμένων στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ). Τελευταίοι θα απολογηθούν οι πέντε ιδιώτες , στελέχη της κοινοπραξίας που ανέλαβε το έργο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ατυχής η ανακοίνωση» για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο

«Είναι από τις σπάνιες εκείνες φορές που υπουργείο Εξωτερικών άλλου Κράτους επιχειρεί να παρέμβει ανοιχτά στη Δικαιοσύνη της χώρας μας», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων
THE LIFO TEAM
ΔΙΚΗ ΤΕΜΠΗ

Ελλάδα / Δίκη για τα Τέμπη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για την υποστήριξη της κατηγορίας

Στο επόμενο διαδικαστικό στάδιο εισέρχεται σήμερα η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας να αναμένεται να προτείνει ποιες από τις παραστάσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας θα γίνουν δεκτές
THE LIFO TEAM