Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε φωτογραφία των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε φωτογραφία των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα Facebook Twitter
Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα με τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν (ISIS-K)
0

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο μια φωτογραφία των τεσσάρων δραστών που είπε πίσω από την επίθεση με πυροβολισμούς που σκότωσαν τουλάχιστον 143 ανθρώπους σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα την Παρασκευή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης, το Amaq στο Telegram.

«Η επίθεση έρχεται στο πλαίσιο ενός μαινόμενου πολέμου μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και χωρών που πολεμούν το Ισλάμ», πρόσθεσε το Amaq σε δήλωση που επικαλείται πηγές ασφαλείας.

Το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αλλά η Ρωσία επιδιώκει μια σύνδεση με την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμά του ισχυρίστηκε ότι οι μέχρι τώρα πληροφορίες των ερευνών δείχνουν ότι οι δράστες κινήθηκαν προς την Ουκρανία, ενώ χτες ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε την Ουκρανία σε περίπτωση που εμπλέκεται.

Οι Ουκρανοί δια στόματος Ποντόλιακ αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν το Σάββατο ότι συνέλαβαν 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ύποπτων ενόπλων σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση.

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε φωτογραφία των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα Facebook Twitter
Η ανακοίνωση στο επίσημο όργανο του Ισλαμικού Κράτους, του Amaq
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM