LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Πούτιν: «Δημοκρατικές οι εκλογές σε αντίθεση με τις ΗΠΑ»- Τα «σταλινικά» ποσοστά του

Πούτιν: «Δημοκρατικές οι εκλογές σε αντίθεση με τις ΗΠΑ»- Τα «σταλινικά» ποσοστά του Facebook Twitter
Βλαντιμιρ Πούτιν/ Φωτ.: EPA
0

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία η οποία διεξήχθη στην Ρωσία με στόχο την ανανέωση της προεδρικής του θητείας για πέμπτη φορά, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα. 

Ο Πούτιν είναι ήδη ο μακροβιότερος πρόεδρος της χώρας, μετά τον Ιωσήφ Στάλιν, καθώς έχει ξεπεράσει και τον Μπρέζνιεφ. Οι εκλογές, διεξήχθησαν στον απόηχο του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι και στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν σε όλη τη Ρωσία, αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία, που έχει φέρει τη διεθνή κοινότητα απέναντι στον Πούτιν, εδώ και δύο χρόνια. Και πάλι, ο Πούτιν κατόρθωσε να συγκεντρώσει... σταλινικά ποσοστά, καθώς το 87,97% που δίνουν οι αρχικές εκτιμήσεις δεν συναντάται πουθενά στις δημοκρατίες του δυτικού κόσμου.

Μίλησε για μεγάλα σχέδια εκφράζοντας βεβαιότητα ότι θα επιτύχουν και υποστήριξε ότι «η Ρωσία είναι υποστηρικτής των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων σχετικά με την Ουκρανία», εκφράζοντας παράλληλα ευγνωμοσύνη προς τις Ένοπλες Δυνάμεις. «Οι εκλογές στη Ρωσία είναι δημοκρατικές, ενώ στην Αμερική χρησιμοποιούν την εξουσία για να επιτεθούν σε υποψήφιο», πρόσθεσε, ενώ κατά την ομιλία του, ήταν πλαισιωμένος από νεαρούς, τονίζοντας ότι όλοι βρίσκονται στην ίδια ομάδα. «Οι Ρώσοι που χάλασαν ψηφοδέλτια θα αντιμετωπιστούν», προειδοποίησε τους οπαδούς της αντιπολίτευσης.

Οι ρωσικές εκλογές ήταν «προφανώς όχι ελεύθερες ούτε δίκαιες καθώς ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε φυλακίσει τους αντιπάλους του και εμπόδισε άλλους υποψήφιους να αντιπαρατεθούν», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος λίγα λεπτά μετά την πρώτη ανακοίνωση της Μόσχας για το εκλογικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι η έκβαση των εκλογών «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Η Γιούλια Ναβάλναγια, η χήρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, έλαβε μέρος σε διαμαρτυρία εναντίον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Βερολίνο.

Υποστηρικτές του Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε σε φυλακή της Αρκτικής τον περασμένο μήνα, κάλεσαν τους Ρώσους σε διαμαρτυρία. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία δεν κατέστη εφικτό να υπολογιστεί πόσοι από τα 114 εκατομμύρια ψηφοφόρων συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, εν μέσω δρακόντρειων μέτρων ασφαλείας και καταστολής. Τουλάχιστον 74 άτομα συνελήφθησαν την Κυριακή σε ολόκληρη τη Ρωσία. σύμφωνα με την OVD-Info.

O πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι «ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με στόχο να κυβερνήσει για πάντα μετέτρεψε την εκλογική διαδικασία σε παράνομη απομίμηση». «Ο Ρώσος δικτάτορας κάνει προσομοίωση εκλογών, άρρωστος για την εξουσία. «Δεν υπάρχει καμία νομιμότητα σε αυτή την απομίμηση εκλογών και δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό το άτομο θα πρέπει να δικαστεί στη Χάγη. Αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Διεθνή / «Σοφία από τον ουρανό»: Ευαγγελικοί πάστορες προσεύχονται για τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ο επικεφαλής πάστορας ακούγεται να λέει: «Προσευχόμαστε να πλημμυρίσουν η καρδιά και το μυαλό του με σοφία από τον ουρανό και ο Κύριος να τον καθοδηγήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε σήμερα»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ιράν και Ισραήλ ανταλλάσσουν πλήγματα

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, καθώς Ιράν και Ισραήλ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σφοδρά πλήγματα μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, με επιθέσεις να σημειώνονται και σε χώρες του Κόλπου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM