ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Τιφέν Οζιέρ: «Ο έρωτας της μητέρας μου με τον έφηβο Εμανουέλ Μακρόν με έφερε σε αμηχανία»

Τιφέν Οζιέρ: «Ο έρωτας της μητέρας μου με τον έφηβο Εμανουέλ Μακρόν με έφερε σε αμηχανία» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η διαφορά ηλικίας του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας έχει απασχολήσει κατά καιρούς τον γαλλικό και τον διεθνή Τύπο. Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι 46 ετών και η σύζυγός του, Μπριζίτ, 70. Όμως, τα 24 χρόνια που τους χωρίζουν δεν είναι το μόνο θέμα συζήτησης για το ζευγάρι. 

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, γνώρισε και ερωτεύτηκε την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας όταν εκείνη ήταν καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών σε λύκειο στην Αμιένη της βόρειας Γαλλίας και ο Μακρόν ένας 15χρονος μαθητής. Μάλιστα, η Μπριζίτ Οζιέρ, ήταν τότε παντρεμένη με τον τραπεζίτη Αντρέ Λουί Οζιέρ με τον οποίο είχε αποκτήσει τρία παιδιά, τον 49χρονο σήμερα Σεμπαστιέν, την Λοράνς, συμμαθήτρια του Μακρόν και την Τιφέν. Ο Σεμπαστιέν είναι μηχανικός, ειδικός στην Στατιστική, η Λοράνς είναι καρδιολόγος και η Τιφέν δικηγόρος.

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της Μπριζίτ Μακρόν μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά η Τιφέν Οζιέρ βρίσκεται πολύ κοντά στο ζεύγος Μακρόν. Το 2017 συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν ενώ τον Απρίλιο του 2022, όταν ο Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας η μικρότερη κόρη της Μπριζίτ ήταν στο πλευρό εκείνου και της μητέρας της. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην έντυπη έκδοση του Paris Match η Τιφέν Οζιέρ παραδέχθηκε πως υπέφερε από το κουτσομπολιό στη μικρή επαρχιακή πόλη που ζούσαν, όταν η μητέρα της άφησε τον σύζυγό της για τον έφηβο μαθητή Εμανουέλ Μακρόν. Δεν ήταν εύκολο να ακούς τις κακές γλώσσες, εξομολογείται η μικρότερη κόρη της Μπριζίτ Μακρόν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν μόλις 15 ετών όταν ερωτεύτηκε την καθηγήτρια που δίδασκε Γαλλικά και Λατινικά και ήταν επικεφαλής της θεατρικής ομάδας στην οποία εκείνος συμμετείχε σε καθολικό σχολείο της Αμιένης, στη βόρεια Γαλλία, στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η μεγαλύτερη αδελφή της Τιφέν, η Λοράνς, ήταν συμμαθήτρια του Μακρόν. Η Τιφέν ήταν μόλις 9 ετών όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του ερωτοχτυπημένου μαθητή με την παντρεμένη καθηγήτριά του. 

«Δεν με ενοχλεί η διαφορά ηλικίας της μητέρας μου με τον Εμανουέλ Μακρόν»

«Ένας χωρισμός είναι οδυνηρός, όμως, όταν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο, είναι ακόμα πιο οδυνηρός. Έμαθα πολλά για την ανθρώπινη φύση. Ξέρω πως σε στιγμές σαν αυτή, πρέπει να επικεντρώνεσαι σε ό,τι είναι ουσιώδες και να προχωράς μπροστά, άσχετα από την κριτική. Οι επιθέσεις, τα πισώπλατα μαχαιρώματα, η κριτική. Δεν ήταν ακόμα η εποχή των social media, όμως ζούσαμε σε μία μικρή επαρχιακή πόλη. Ο κόσμος γνώριζε τα πάντα», δήλωσε η Τιφέν Οζιέρ. Η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν δήλωσε πως η διαφορά ηλικίας της μητέρας της με τον Γάλλο πρόεδρο δεν την ενοχλεί. «Η διάλυση μιας οικογένειας μπορεί να είναι παράλληλα, μια στενάχωρη κατάσταση αλλά και μια ευκαιρία. Οι μικτές οικογένειες μπορεί να γίνουν σημαντικές. Έχω μια αξιολάτρευτη μητέρα και έναν αξιολάτρευτο πατριό», ανέφερε στην συνέντευξή της η Τιφέν Οζιέρ. Η μικρότερη κόρη της Μπριζίτ Μακρόν είναι παντρεμένη με τον γαστρεντερολόγο Αντουάν Σοτό. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, την 10χρονη Ελίζ και τον 8χρονο Ορέλ.

Η Μπριζίτ Μακρόν χώρισε από τον πρώτο σύζυγό της Αντρέ Λουί Οζιέρ το 2006 και παντρεύτηκε τον Εμανουέλ Μακρόν στο δημαρχείο της πόλης Τουκέ ένα χρόνο αργότερα. Η Τουκέ είναι μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στη βόρεια Γαλλία, όπου το προεδρικό ζεύγος διαθέτει εξοχική κατοικία και την επισκέπτεται συχνά στις διακοπές του.

Ο πρώτος σύζυγος της Μπριζίτ Μακρόν απεβίωσε το 2019 σε ηλικία 69 ετών. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης τον χαρακτηρίζουν «μοναχικό» και «ερημίτη» ενώ τονίζουν πως όλα αυτά τα χρόνια δεν παραχώρησε ούτε μία συνέντευξη για την πρώην σύζυγό του. 

Ο θυμός της Τιφέν Οζιέρ για τις φήμες πως η Μπριζίτ γεννήθηκε άντρας

Η Τιφέν Οζιέρ στην συνέντευξή της στο Paris Match δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε αναρτήσεις στα social media που υποστήριζαν πως η μητέρα της, Μπριζίτ Τρονιέ, (το πατρικό επώνυμο της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας) είχε γεννηθεί άντρας και υπεβλήθη σε επέμβαση αλλαγής φύλου. Οι αναρτήσεις έγιναν τον Δεκέμβριο του 2021 και ανέφεραν ότι η Μπριζίτ Τρονιέ ήταν άντρας με το όνομα Ζαν Μισέλ Τρονιέ. Η οικοδέσποινα του Ελιζέ μαζί με τα παιδιά και τον αδελφό της κατέθεσαν αγωγή κατά δύο γυναικών που έκαναν τις αναρτήσεις. Η μία εκ των δύο γυναικών παρουσιαζόταν ως «μέντιουμ» και η άλλη ως «ανεξάρτητη δημοσιογράφος». Τον Ιανουάριο του 2023 το πρωτοδικείο της Λιζιέ, στη Νορμανδία, τούς επέβαλε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ στην κάθε κατηγορούμενη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και για υποκίνηση σε συκοφαντική δυσφήμιση. Επίσης, τούς επιβλήθηκε η καταβολή των δικαστικών εξόδων, ύψους 2.000 ευρώ.

«Δεν αισθάνομαι πόνο, μόνο θυμό για την παραπληροφόρηση. Ανησυχώ για το επίπεδο της κοινωνίας όταν ακούω τι κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την μητέρα μου, πως γεννήθηκε άντρας. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει για τους άλλους και χρειάζεται χρόνος για να αποσυρθούν αυτά (οι αναρτήσεις)».

Για τον πατριό της, Εμανουέλ Μακρόν, η Τιφέν Οζιέρ δεν είπε πολλά, τόνισε όμως πως: «Ίσως δεν είναι προφανές, αλλά θεωρώ πως ο πατριός μου είναι ανθρωπιστής».

Το βιβλίο της Τιφέν Οζιέρ μιλά για μια απαγορευμένη αγάπη

Η Τιφέν Οζιέρ αποκαλύπτει στη συνέντευξή της πως στις 6 Μαρτίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της μυθιστόρημα υπό τον τίτλο «Assises» (Κακουργιοδικείο), το οποίο μιλά για μια απαγορευμένη αγάπη και το εμπνεύστηκε από ιστορίες που βίωσε στη δουλειά της, όπως η ίδια δήλωσε.

 Αν και από τον τίτλο του βιβλίου θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει πως η συγγραφέας αναφέρεται στην ιστορία αγάπης του Γάλλου προέδρου με την μητέρα της, στην εισαγωγή γίνεται κατανοητό πως η δικηγόρος Τιφέν Οζιέρ εμπνεύστηκε πράγματι το πρώτο της μυθιστόρημα από τις ιστορίες γυναικών που κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη μετά από ένα βιασμό, από επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας ή επειδή υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Όμως, σε μια από τις ιστορίες της πρωταγωνιστές είναι ένα παράνομο ζευγάρι, παντρεμένοι και οι δύο με την γυναίκα να έχει μεγάλη διαφορά ηλικίας από τον αγαπημένο της.

Διεθνή
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ουγγαρία θα χαρακτηρίσει την Antifa τρομοκρατική οργάνωση, ακολουθώντας τον Τραμπ

Διεθνή / Η Ουγγαρία θα χαρακτηρίσει την Antifa τρομοκρατική οργάνωση, ακολουθώντας τον Τραμπ

Στην Ουγγαρία, πάντως, οι αντιφασιστικές ομάδες σπάνια δραστηριοποιούνται πολιτικά, καθώς ο Όρμπαν και το κόμμα του Fidesz διατηρούν σχεδόν απόλυτη εξουσία τα τελευταία 15 χρόνια
LIFO NEWSROOM
Οι Massive Attack αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify

Διεθνή / Οι Massive Attack αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify

Οι Massive Attack αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify, καταγγέλλοντας ότι τα έσοδα των καλλιτεχνών καταλήγουν να χρηματοδοτούν στρατιωτικές τεχνολογίες μέσω των επενδύσεων του Daniel Ek σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης για πολεμική χρήση
LIFO NEWSROOM
Μπαλί: Τέλος στην ανέγερση νέων ξενοδοχείων μετά τις φονικές πλημμύρες - «Καμπανάκι» για τον μαζικό τουρισμό

Διεθνή / Μπαλί: Τέλος στην ανέγερση νέων ξενοδοχείων μετά τις φονικές πλημμύρες - «Καμπανάκι» για τον μαζικό τουρισμό

Το αποκαλούμενο «νησί των θεών» έχει υποστεί ραγδαίες αλλαγές τα τελευταία 50 χρόνια, με ντόπιους και τουρίστες να διαμαρτύρονται για την κυκλοφοριακή συμφόρηση, τη ρύπανση και τη συμπεριφορά των ξένων που συνοδεύουν τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα που πλέον κατακλύζουν το νησί
LIFO NEWSROOM
Πώς το Ισραήλ καταστρέφει το όνειρο ενός παλαιστινιακού κράτους

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ καταστρέφει το όνειρο ενός παλαιστινιακού κράτους

Η ισραηλινή ακροδεξιά, υπό τον Μπεζαλέλ Σμότριτς, αποδομεί τη Δυτική Όχθη και την Παλαιστινιακή Αρχή, ενισχύοντας τον πλήρη στρατιωτικό και οικονομικό έλεγχο - Εκτοπισμοί, κλείσιμο σχολείων, έλεγχος φόρων και περιορισμοί κυκλοφορίας αλλάζουν δραματικά τον χάρτη
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Ένας αξιόλογος γιος» - Το αιχμηρό σχόλιο στον βασιλιά Κάρολο για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ένας αξιόλογος γιος» - Το αιχμηρό σχόλιο στον βασιλιά Κάρολο για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Η αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ στον πρίγκιπα Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο στο κάστρο του Ουίνδσορ, που πυροδότησε εικασίες για το «ποιον» άφησε εκτός
LIFO NEWSROOM
Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου» να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Διεθνή / Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

«Σκοπεύω να είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», είπε η Γκίλφοϊλ
LIFO NEWSROOM
Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM