Κορινθία: Συνελήφθη ο πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών»- Στο Παίδων ένας 15χρονος

Κορινθία: Συνελήφθη ο πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών»- Στο Παίδων ένας 15χρονος Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΤ
0

Συνελήφθη ο πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών», η οποία ζει σε λαγούμια στην ορεινή Κορινθία. 

Το πρωί της Κυριακής οι κοινωνικές υπηρεσίες, παρουσία αστυνομίας, πήγαν στον χώρο όπου ζει η οικογένεια «παλαιοχριστιανών» σε περιοχή του δήμου Ευρωστίνης- Ξυλοκάστρου προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία

Ο πατέρας της οικογένειας προσήχθη γιατί αντέδρασε στον έλεγχο. Στη συνέχεια, η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη, για απείθεια και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο. 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε μόνο ο 15χρονος γιος του, που με εντολή εισαγγελέα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων». Παράλληλα, η αστυνομία αναζητά τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών», τρία παιδιά και δύο γυναίκες οι οποίες ζουν στην κοινότητα, που δεν εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών. 

Η αυτοψία έγινε προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα ανήλικα παιδιά ζουν σε αυτή την κοινότητα, εάν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις τους, ποιοι είναι οι γονείς τους και αν πηγαίνουν στο σχολείο. 

Οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας «παλαιοχριστιανών», όπως αυτοπροσδιορίζονται, ήρθαν στο φως έπειτα από καταγγελία που έγινε στις αρχές για επεισόδιο με κυνηγούς. Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας που ακολούθησε είχαν βρεθεί αυτοσχέδια όπλα, φυσίγγια, τόξα και βέλη μεταξύ άλλων. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ελλάδα / Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ο άξονας Μπράλος – Άμφισσα θα εξασφαλίσει βελτίωση της οδικής ασφάλειας και μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως Λαμία
LIFO NEWSROOM