Σκανδαλώδης επίδειξη μόδας Τούρκου σχεδιαστή μπροστά στα Γλυπτά του Παρθενώνα

Σκανδαλώδης επίδειξη μόδας Τούρκου σχεδιαστή μπροστά στα Γλυπτά του Παρθενώνα Facebook Twitter
0

Με έμπνευση από τη Μαρία Κάλλας και την εμβληματική εμφάνισή της ως Μήδεια το 1953 στη Σκάλα του Μιλάνο ο Τούρκος σχεδιαστής Εrdem Μoralıoğlu παρουσίασε την κολεξιόν του στο βρετανικό Μουσείο μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Το ντεμπούτο της θρυλικής σοπράνο Μαρία Κάλλας ως εκδικητική "μάγισσα" της ελληνικής μυθολογίας, ανέβηκε σε συνεργασία με τον Σικελό καλλιτέχνη, γλύπτη και σκηνογράφο Salvatore Fiume» εξήγησε ο σχεδιαστής λίγο πριν από την επίδειξη του φθινοπώρου/χειμώνα 2024 στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου μπροστά στα Γλυπτά του Παρθενώνα. 

Εντύπωση βέβαια προκαλεί η επιλογή του χώρου για την επίδειξη μόδας του Τούρκου σχεδιαστή, την στιγμή που έχει ενταθεί η δημόσια συζήτηση γύρω από τα κλεμένα γλυπτά του Παρθενώνα και τη προσπάθεια της Ελλάδας να διεκδικήσει και να επαναπατρίσει τον κορυφαίο πολιτιστικό της θησαυρό.  Το Βρετανικό Μουσείο έχει ισχυρισθεί επανειλημμένως ότι διαφυλάσσει και προστατεύει τα γλυπτά του Παρθενώνα από την κακή φύλαξη ή συντήρησή τους, που ενδεχομένως θα ειχαν στην Ελλάδα― τέτοιες όμως εκδηλώσεις μόνο το αντίθετο δείχνουν.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναπατρίστηκε από τη Χιλή πολύτιμο θραύσμα από αρχαϊκό ναό της Ακρόπολης

Πολιτισμός / Επαναπατρίστηκε από τη Χιλή πολύτιμο θραύσμα από αρχαϊκό ναό της Ακρόπολης

Το μαρμάρινο θραύσμα βρισκόταν στην κατοχή Χιλιανού πολίτη και σύμφωνα με τον ίδιο, η  οικογένειά του το κατείχε από τη δεκαετία του 1930, με την πληροφορία ότι προέρχεται από την Ακρόπολη
LIFO NEWSROOM
Έιμι Σέραλντ: Η διάσημη ζωγράφος καταγγέλλει λογοκρισία και ακυρώνει μεγάλη έκθεση στο Smithsonian

Πολιτισμός / Έιμι Σέραλντ: Η διάσημη ζωγράφος καταγγέλλει λογοκρισία και ακυρώνει μεγάλη έκθεση στο Smithsonian

Η Αφροαμερικανή εικαστικός επικαλείται λογοκρισία σχετικά με έναν από τους πίνακές της, εμπνευσμένο από τρανς καλλιτέχνιδα - «Σε μια εποχή που τα τρανς άτομα δέχονται επιθέσεις, φιμώνονται και κινδυνεύουν στις ΗΠΑ, η σιωπή δεν είναι επιλογή»
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: «Δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος» - Οι αδελφές του αποκαλύπτουν για την τελευταία τους συνάντηση

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: «Δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος» - Οι αδελφές του αποκαλύπτουν για την τελευταία τους συνάντηση

«Στο τελευταίο του μήνυμα μου έγραψε ότι θα ξαναρχόταν στο Μπέρμιγχαμ» - Αποκάλυψαν πως η τελευταία τους συνάντηση ήταν στην αποχαιρετιστήρια συναυλία των Black Sabbath
LIFO NEWSROOM
Όζι Όσμπορν: Το αντίο του Έλληνα κιθαρίστα που ήταν στο πλευρό του για 7 χρόνια - «Άλλαξες τη ζωή μου για πάντα»

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Το αντίο του Έλληνα κιθαρίστα που ήταν στο πλευρό του για 7 χρόνια - «Άλλαξες τη ζωή μου για πάντα»

«Ως κιθαρίστας, ήταν η ύψιστη τιμή της καριέρας μου να ηχογραφήσω ένα άλμπουμ και να περιοδεύσω μαζί σου σε όλο τον κόσμο για 7 χρόνια» έγραψε ο Gus G
LIFO NEWSROOM
Marvel, διαζύγια και πρώτα ραντεβού από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Marvel, διαζύγια και πρώτα ραντεβού από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Fantastic Four: First Steps», το συζυγικό δράμα της Αλίκης Δανέζη-Κνούτσεν και το νέο crowdpleaser του δημιουργού των «Τέλειων Ξένων» είναι μερικές από τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα, με τις επανεκδόσεις να κλέβουν την παράσταση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ