No.1

Αμερικανίδα ηθοποιός ταινιών ενηλίκων κατηγορείται για προπαγάνδα υπέρ του Ιράν

Αμερικανίδα ηθοποιός ταινιών ενηλίκων κατηγορείται για προπαγάνδα υπέρ του Ιράν Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Αμερικανίδα ηθοποιός ταινιών ενηλίκων κατηγορείται για προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης του Ιράν, καθώς οι αναρτήσεις της από το ταξίδι της στη χώρα προκάλεσαν αντιδράσεις. 

Οι ιρανικές αρχές αρνήθηκαν ότι είναι πίσω από την επίσκεψη της Γουίτνεϊ Ράιτ, αναφέροντας ότι η ηθοποιός ταινιών ενηλίκων εξέδωσε βίζα όπως οποιοσδήποτε άλλος ξένος πολίτης. Ακόμη, σημείωσαν πως δεν είχαν γνώση για το «άσεμνο» επάγγελμά της

Η Ράιτ- που είναι γνωστή και για τις σφοδρές επικρίσεις της κατά του Ισραήλ- εξόργισε με τις αναρτήσεις της Ιρανούς που ζουν εξόριστοι, καθώς εμφανίστηκε να τηρεί τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα για τις γυναίκες. 

«Είναι στο Ιράν, τη γενέτειρά μου, όπου οι γυναίκες δολοφονούνται απλά επειδή δείχνουν τα μαλλιά τους», ανέφερε η Μασίχ Αλινετζάντ που ζει στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι η Ράιτ ήταν «εντελώς καλυμμένη» στις φωτογραφίες. «Οι Ιρανές δεν θέλουν να υπακούν έναν νόμο που κάνει διακρίσεις», συμπλήρωσε. 

Η Ράιτ φωτογραφήθηκε έξω από την αμερικανική πρεσβεία, η οποία έκλεισε μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών. Πόζαρε δίπλα σε μια σκισμένη αμερικανική σημαία, που ήταν πεσμένη στο έδαφος. Φορούσε μαντήλα, παντελόνι και μακρύ παλτό. 

Η Association Femme Azadi, μια συλλογικότητα για Ιρανές που έχει έδρα στη Γαλλία, σχολίασε ότι η Αμερικανίδα ηθοποιός ταινιών ενηλίκων «προσκλήθηκε στην Τεχεράνη για να προωθήσει την Ισλαμική δημοκρατία. Δεν τους σταματά τίποτα». 

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νάσερ Κανάνι, αρνήθηκε ότι οι αρχές γνώριζαν για το ταξίδι της Ράιτ, αλλά σημείωσε ότι παρά τις πολιτικές εντάσεις «δεν απαγορεύεται» σε Αμερικανούς να επισκέπτονται τη χώρα. Πηγή ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim ότι η Ράιτ δεν προσκλήθηκε από κάποιο ιρανικό οργανισμό και πως το σύστημα για την έκδοση βίζα «δεν είχε γνώση της φύσης του ανήθικου και άσεμνου» επαγγέλματός της. 

Απαντώντας στις επικρίσεις για τις φωτογραφίες του ταξιδιού της, τις οποίες πλέον φαίνεται ότι τις έχει «κατεβάσει» από τα social media, η Ράιτ έγραψε: «Ανεβάζοντας φωτογραφίες από το ταξίδι μου στο Ιράν σημαίνει ότι προωθώ την ιρανική προπαγάνδα; Απλά μοιράζομαι τι είδα». Πλέον η ηθοποιός έχει φύγει από τη χώρα, αλλά δεν είναι σαφές πόσο έμεινε εκεί. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM