Ιταλία: Έρευνα για νοθευμένο ελαιόλαδο σε 50 εστιατόρια της Ρώμης

Ιταλία: Έρευνα για νοθευμένο ελαιόλαδο σε εστιατόρια της Ρώμης Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Pixabay
0

Πενήντα εστιατόρια της Ρώμης φαίνεται να χρησιμοποιούσαν νοθευμένο ελαιόλαδο, κάτι που οδήγησε την εισαγγελία να διεξάγει σχετική έρευνα.

Ύστερα από έρευνα που έκανε η αστυνομία, διαπιστώθηκε πως το νοθευμένο ελαιόλαδο ήταν ουσιαστικά σπορέλαιο με χλωροφύλλη και βήτα καροτίνη.

Τα μπουκάλια έγραφαν «αγνό παρθένο ελαιόλαδο ιταλικής παραγωγής», ενώ ο ιταλικός Τύπος υποστηρίζει πως φέρεται να πωλήθηκαν μεγάλες ποσότητες σπορέλαιου, πιθανότατα δεκάδες τόνοι.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, εστιατόρια που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, κυρίως στην περιοχή του Πάνθεον, της Πιάτσα Ναβόνα και της Φοντάνα Ντι Τρέβι φέρεται να χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο νοθευμένο ελαιόλαδο. Επίσης, υπάρχουν υποψίες ότι αρκετοί ιδιοκτήτες εστιατορίων γνώριζαν ότι, στην πραγματικότητα, επρόκειτο για χρωματισμένο σπορέλαιο. Η όλη έρευνα έχει επεκταθεί και στην Κάτω Ιταλία, στην Απουλία. Εκεί βρίσκεται ένας αδήλωτος παραγωγός ο οποίος, σύμφωνα με τον Τύπο, ευθύνεται για το «ελαιόλαδο μαϊμού». Αυτό πωλούνταν έναντι τριών ευρώ το λίτρο, όταν η κανονική του τιμή είναι εννέα ευρώ.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και, σύμφωνα με ειδικούς, στη συγκεκριμένη απάτη είναι πολύ πιθανό να εμπλέκεται και η ιταλική μαφία, η οποία, με τον τρόπο αυτό, «ξεπλένει» ένα μέρος από τα παράνομα κέρδη της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Ο Τραμπ ζητά επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει τη θανατική ποινή όπου αυτή προβλέπεται από τον νόμο, όταν κατηγορούμενοι είναι παράτυποι μετανάστες
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο εξόριστος πρίγκιπας καλεί τον Φρίντριχ Μερτς να διακόψει τις συνομιλίες με το καθεστώς στην Τεχεράνη

Η επίσκεψη του εξόριστου πρίγκιπα του ιρανικού θρόνου στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του
THE LIFO TEAM