ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Γιατί οι μαύροι, οι ισπανόφωνοι και οι νεαρότεροι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν τον Τζο Μπάιντεν

Τζο Μπάιντεν: Ποιοι του γυρίζουν την πλάτη εν όψει της προεκλογικής εκστρατείας του Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Με απώλειες μπαίνει στην προεκλογική περίοδο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς ένα σεβαστό ποσοστό  των ψηφοφόρων του, όπως όλα δείχνουν τον έχει εγκαταλείψει.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Suffolk University, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται σε ισπανόφωνους ψηφοφόρους και νέους. Μάλιστα, ένας στους 5 μαύρους ψηφοφόρους δηλώνει ότι θα υποστηρίξει υποψήφιο τρίτου κόμματος, στις επερχόμενες εκλογές για του Νοεμβρίου. Η δημοσκόπηση υποστηρίζει πως ο Τζο Μπάιντεν «απέτυχε» να εξασφαλίσει την υποστήριξη ανθρώπων που τον εξέλεξαν το 2020.

Μάλιστα σύμφωνα με τις μετρήσεις, υπολείπεται οριακά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ίσως να είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, με ποσοστό 37-39%. Όταν επτά υποψήφιοι προσδιορίζονται ονομαστικά, το προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ αυξάνεται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, στο 34-37%, με τον ανεξάρτητο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ να βρίσκεται στην κορυφή των υποψηφίων του τρίτου κόμματος με 10%.

Τα αποτελέσματα απεικονίζουν την πρόκληση που αντιμετωπίζει αυτή τη χρονιά ο Τζο Μπάιντεν, για να κερδίσει μια δεύτερη θητεία.Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, διεκδικεί πλέον την υποστήριξη μόλις του 63% των μαύρων ψηφοφόρων, κατακόρυφη πτώση από το 87% που είχε το 2020, σύμφωνα με το Roper Center. Υπολείπεται μεταξύ των ισπανόφωνων ψηφοφόρων κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες (34-39%) ενώ το 2020 είχε κατατροπώσει τον Ντόναλντ Τραμπ σε αυτή τη δημογραφική ομάδα με ποσοστό 65% - 32%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων κάτω των 35 ετών, μιας γενιάς που διαφωνεί σε μεγάλο βαθμό σε θέματα όπως η πρόσβαση στις αμβλώσεις και η κλιματική αλλαγή, ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται τώρα με 37%-33%, παρότι οι νεότεροι ψηφοφόροι υποστήριξαν με συντριπτική πλειοψηφία τον Τζο Μπάιντεν το 2020.

Τα καλά νέα ωστόσο για τον πρόεδρο είναι ότι μεγάλο μέρος της υποστήριξης που χρειάζεται, έχει μεταφερθεί σε υποψηφίους τρίτων κομμάτων και όχι στο στρατόπεδο του πιθανού αντιπάλου του. Το 20% των ισπανόφωνων και των μαύρων ψηφοφόρων και το 21% των νέων ψηφοφόρων δηλώνουν τώρα ότι θα υποστηρίξουν κάποιον άλλον από τους δύο βασικούς διεκδικητές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί και έχει την υποστήριξη του 12% των μαύρων ψηφοφόρων, ακριβώς το ποσοστό που έλαβε το 2020. Η έρευνα σε 1.000 πιθανούς ψηφοφόρους, η οποία διεξήχθη από σταθερό και κινητό τηλέφωνο από την Τρίτη έως την Παρασκευή, έχει περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 3,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Υπάρχουν και άλλα καλά νέα για τονΤζο Μπάιντεν, καθώς οι απόψεις για την οικονομία βελτιώνονται. Τώρα το 29% λέει ότι η οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη, ένα άλμα 8 ποσοστιαίων μονάδων από την έρευνα στα τέλη Οκτωβρίου. Στον απόηχο των θετικών εκθέσεων για την απασχόληση, τον πληθωρισμό και το χρηματιστήριο, αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2021. Προς απογοήτευση του Λευκού Οίκου, ωστόσο αυτά τα νέα δεν έχουν μεταφραστεί σε υψηλότερη υποστήριξη για τον πρόεδρο ή  τουλάχιστον όχι ακόμη.

Τζο Μπάιντεν: Τι συμβαίνει με τα ποσοστά της Καμάλα Χάρις

Η θέση της αντιπρόεδρου Καμάλα Χάρις, υστερεί μεταξύ των μαύρων και νέων ψηφοφόρων. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η από την πλευρά των Δημοκρατικών, ο Τζο Μπάιντεν δεν αντιμετωπίζει σημαντική πρόκληση για το χρίσμα. Στη δημοσκόπηση, το 74% των πιθανών ψηφοφόρων των Δημοκρατικών τον υποστηρίζει, ενώ μόλις το 9% υποστηρίζει την συγγραφέα Μαριάν Γουίλιαμσον και το 2% τον βουλευτή της Μινεσότα Ντιν Φίλιπς. Μόνο το 15% των ψηφοφόρων, είναι αναποφάσιστοι.

Τα προβλήματα του προέδρου διαφαίνονται τον Νοέμβριο, με τη διάβρωση του συνασπισμού του στις γενικές εκλογές. Ο Τζο Μπάιντεν έχει επιλέξει την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως απεσταλμένη στις πανεπιστημιουπόλεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ιστορικά μαύρων κολεγίων. Είναι η πρώτη μαύρη και Ασιάτισσα Αμερικανίδα που υπηρετεί ως αντιπρόεδρος και σε ηλικία 59 ετών είναι μια γενιά νεότερη από τον πρόεδρο, ο οποίος είναι 81 ετών.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ωστόσο, αποκαλύπτουν τις δυσκολίες που έχει η ίδια με τη βάση των Δημοκρατικών. Λαμβάνει χαμηλότερα ποσοστά αποδοχής της εργασίας της από τον Τζο Μπάιντεν μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων, 56% έναντι 68%. Υπολείπεται επίσης του προέδρου μεταξύ των ψηφοφόρων κάτω των 35 ετών, με 27% έναντι 32%.

Συνολικά, το ποσοστό αποδοχής της εργασίας της Καμάλα Χάρις είναι 33%. Το 57% των ψηφοφόρων την αποδοκιμάζει και ανάμεσα σε αυτούς το 40% την αποδοκιμάζει έντονα και το 7% την εγκρίνει έντονα.

Με πληροφορίες από Usa Today

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ ετοιμάζεται να πάρει θέση εναντίον του Μαμντάνι: Σκέψεις για δημόσια υποστήριξη σε Κουόμο-Άνταμς

Διεθνή / Ο Τραμπ «στη μάχη» κατά του Μαμντάνι: Σκέψεις για δημόσια υποστήριξη σε Κουόμο-Άνταμς

Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέμβει στις εκλογές για τον δήμο της Νέας Υόρκης, πιέζοντας υπέρ των Αντριου Κουόμο ή Έρικ Άνταμς για να βγάλει εκτός τον δημοκρατικό υποψήφιο Ζόχραν Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα και η Κρίση στην Ταϊβάν: Πώς οι Εσωτερικές Διαιρέσεις Ενισχύουν την Επιρροή του Πεκίνου

Διεθνή / Η Κίνα και η κρίση στην Ταϊβάν: Πώς οι εσωτερικές διαιρέσεις ενισχύουν την επιρροή του Πεκίνου

Η Ταϊβάν αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις από την Κίνα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, με το πολιτικό σκηνικό να διχάζεται και κινδύνους υπονόμευσης της δημοκρατίας
LIFO NEWSROOM
Ένα κορίτσι που ήθελε να δοκιμάσει σουτιέν και «η τρανς υπάλληλος»: Η διασταύρωση των γεγονότων

Διεθνή / Ένα κορίτσι που ήθελε να δοκιμάσει σουτιέν και «η τρανς υπάλληλος»: Η διασταύρωση των γεγονότων

Η εταιρεία Marks & Spencer στη Βρετανία εξέδωσε ανακοίνωση συγγνώμης προς μία μητέρα και τη 13χρονη κόρη της για την «αναστάτωση» - Στη διαμάχη δεν παρέλειψε να επέμβει και η γνωστή τρανσφοβική του Χάρι Πότερ, J K Rowlling
LIFO NEWSROOM
Σε σοκ η Τουρκία: Χιλιάδες κρατικά έγγραφα εκδόθηκαν με κλεμμένες e-υπογραφές - Διάτρητο το σύστημα, συναγερμός στα υπουργεία

Διεθνή / Σκάνδαλο στην Τουρκία: Χιλιάδες κρατικά έγγραφα εκδόθηκαν με κλεμμένες e-υπογραφές - Συναγερμός σε υπουργεία

Εγκληματικό δίκτυο εξέδιδε πλαστά διπλώματα, άδειες και κρατικά έγγραφα με πλήρη νομική ισχύ - Αποκαλύψεις για παραβίαση κρίσιμων συστημάτων του Δημοσίου
LIFO NEWSROOM
Η Ελλάδα ήδη από τον Μάιο είχε καταθέσει τις θέσεις της για τις θαλάσσιες ζώνες στην Αν. Μεσόγειο

Διεθνή / Η Ελλάδα είχε καταθέσει τις θέσεις της για τις θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο από τον Μάιο

Η Ελλάδα διατυπώνει στον ΟΗΕ τις θέσεις της για την Ανατολική Μεσόγειο, τη θαλάσσια ασφάλεια, τις τριμερείς συνεργασίες, το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό και τη Συρία, εστιάζοντας στη νομιμότητα και την περιφερειακή σταθερότητα
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Απειλούν το προσωπικό του ζωολογικού κήπου που σκότωσε 12 μπαμπουίνους και τάισε τα λιοντάρια

Διεθνή / Γερμανία: Απειλούν το προσωπικό του ζωολογικού κήπου που σκότωσε 12 μπαμπουίνους και τάισε τα λιοντάρια

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου υπερασπίστηκε την απόφαση, αναφέροντας ότι οι προσπάθειες στείρωσης και μεταφοράς κάποιων μπαμπουίνων είχαν αποτύχει. - «Αγαπάμε τα ζώα, μας λένε Ναζί»
LIFO NEWSROOM