Η Τέιλορ Σουίφτ κατέρριψε ρεκόρ του Έλβις Πρίσλεϊ

Η Τέιλορ Σουίφτ κατέρριψε ρεκόρ του Έλβις Πρίσλεϊ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Τέιλορ Σουίφτ δεν σταματά να καταρρίπτει ρεκόρ. Σειρά είχε αυτή τη φορά ένα που κατείχε ο Έλβις Πρίσλεϊ, για τις περισσότερες εβδομάδες στην κορυφή του τσαρτ του Billboard για τα άλμπουμ. 

Το «1989 (Taylor’s Version)» της Τέιλορ Σουίφτ ανέβηκε στο Νο1 του αμερικανικού τσαρτ για πέμπτη φορά την τελευταία εβδομάδα του 2023. Με τα άλμπουμ της να μετρούν πλέον 68 εβδομάδες στην κορυφή (αθροιστικά), η 34χρονη κατέχει το ρεκόρ για σόλο καλλιτέχνη, αλλά είναι πίσω από τους Beatles. Και το δικό τους ρεκόρ- 132 εβδομάδες- αποτελεί την επόμενη πρόκλησή της. 

Ο Έλβις Πρίσλεϊ, με 67 εβδομάδες στο Νο1 για άλμπουμ που κυκλοφόρησαν από το 1956 έως το 2002, είναι πλέον δεύτερος στη λίστα για τους σόλο καλλιτέχνες και τρίτος στο σύνολο. Το σάουντρακ του «Blue Hawai» ήταν το άλμπουμ του Έλβις Πρίσλεϊ που έμεινε περισσότερες εβδομάδες στο Νο1: συνολικά 20. 

Η Τέιλορ Σουίφτ κατέχει επίσης το ρεκόρ για τα περισσότερα άλμπουμ που έχουν κάνει ντεμπούτο στο Νο1 διαδοχικά, με 13. 

Τα άλμπουμ της Τέιλορ Σουίφτ που έχουν βρεθεί στο Νο1 του Billboard: 

  • Fearless (11 εβδομάδες, 2008-2009)
  • Speak Now (6 εβδομάδες, 2010-2011)
  • Red (7 εβδομάδες, 2012-2013)
  • 1989 (11 εβδομάδες, 2014-2015) 
  • Reputation (4 εβδομάδες, 2017-2018)
  • Lover (1 εβδομάδα, 2019)
  • Folklore (8 εβδομάδες, 2020-2021)
  • Evermore (4 εβδομάδες, 2020-2021)
  • Fearless (Taylor’s Version) (2 εβδομάδες, 2021)
  • Red (Taylor’s Version) (1 εβδομάδα, 2021) 
  • Midnights (6 εβδομάδες, 2022-2023) 
  • Speak Now (Taylor’s Version) (2 εβδομάδες 2023) 
  • 1989 (Taylor’s Version) (5 εβδομάδες 2023-2024) 

Επίσης είναι η μόνη εν ζωή καλλιτέχνης που πέντε άλμπουμ της υπήρξαν ταυτόχρονα στο Top10, κάτι έχει συμβεί μόνο με τον Prince, μετά τον θάνατό του το 2016. 

Τον Ιούλιο η Τέιλορ Σουίφτ κατέρριψε το ρεκόρ της Μπάρμπρα Στρέιζαντ για να γίνει η καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα Νο1 άλμπουμ στην ιστορία, όταν κυκλοφόρησε το «Speak Now (Taylor’s Version)».

Οι Beatles κατέχουν ακόμη το ρεκόρ με τα περισσότερα Νο1 άλμπουμ συνολικά, με 19. Ακολουθούν ο Jay-Z με 14 και η Σουίφτ με 13. Tέλος, μέχρι στιγμής έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ του Έλβις Πρίσλεϊ για τα περισσότερα Νο1 σε ένα χρόνο, που ήταν τρία. Αμφότεροι το πέτυχαν δύο φορές, ο Πρίσλεϊ το 1957 και το 1961 και η Σουίφτ το 2021 και το 2023. 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Εντγκάρ Μορέν στα 104 του χρόνια – Κορυφαίος σύγχρονος διανοούμενος με ρίζες στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός / Πέθανε ο Εντγκάρ Μορέν στα 104 του χρόνια – Κορυφαίος σύγχρονος διανοούμενος με ρίζες στη Θεσσαλονίκη

Ο Εντγκάρ Μορέν, ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της σύγχρονης Ευρώπης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 104 ετών. Μέχρι το τέλος παρέμεινε ένας ακούραστος ερμηνευτής της Ιστορίας και των μεγάλων προκλήσεων του καιρού του.
THE LIFO TEAM
Ο Thomas Dambo έκρυβε γιγάντια τρολ από σκουπίδια στα δάση. Τώρα μπαίνουν στο μουσείο

Πολιτισμός / Ο Thomas Dambo έκρυβε γιγάντια τρολ από σκουπίδια στα δάση. Τώρα μπαίνουν στο μουσείο

Η νέα έκθεση The Garbage Man στο ARKEN Museum της Δανίας φέρνει για πρώτη φορά σε μουσείο τα γιγάντια τρολ του Thomas Dambo, φτιαγμένα από πεταμένο ξύλο, υφάσματα, χαρτόνια και σκουπίδια που ξαναγίνονται παραμύθι.
THE LIFO TEAM
Τα άγρια παιδιά της Βαρκελώνης μετά το τέλος της νύχτας

Πολιτισμός / Τα άγρια παιδιά της Βαρκελώνης μετά το τέλος της νύχτας

Στη φωτογραφική σειρά 24 Hour Party, People, η Juliette Cassidy ακολουθεί για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο τη hardcore και car tuning υποκουλτούρα της Βαρκελώνης, καταγράφοντας σε φιλμ 35mm έναν κόσμο που πίσω από την ένταση κρύβει φροντίδα, πίστη και δικούς του κανόνε
THE LIFO TEAM
Η τσίχλα της Νίνα Σιμόν και τα ιερά λείψανα της ποπ κουλτούρας

Πολιτισμός / Holy Pop!Όταν οι ποπ σταρ γίνονται άγιοι και τα σουβενίρ τους ιερά λείψανα

Με αφορμή την έκθεση Holy Pop! στο Somerset House, η ποπ λατρεία αντιμετωπίζεται σαν θρησκεία: από ιδιωτικά shrines για τον Prince, την Britney Spears και τον Elvis μέχρι μια τσίχλα της Νίνα Σιμόν που φυλάσσεται σαν ιερό αντικείμενο.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Κέιτζ παραλίγο να γίνει Γκριν Γκόμπλιν και το Spider-Man θα ήταν πολύ πιο παρανοϊκό

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Κέιτζ παραλίγο να γίνει Γκριν Γκόμπλιν και το Spider-Man θα ήταν πολύ πιο παρανοϊκό

Μιλώντας για το Spider-Noir, ο Νίκολας Κέιτζ αποκάλυψε ότι ο Σαμ Ράιμι τον ήθελε για τον ρόλο του Γκριν Γκόμπλιν στο Spider-Man του 2002. Εκείνος, όμως, προτίμησε τότε να κάνει το Adaptation.
THE LIFO TEAM
Το ροζ φόρεμα της Marilyn Monroe ήταν πάντα πιο έξυπνο απ’ όσο έδειχνε

Πολιτισμός / Το ροζ φόρεμα της Marilyn Monroe ήταν πάντα πιο έξυπνο απ’ όσο έδειχνε

Με αφορμή την έκθεση Marilyn Monroe: Hollywood Icon στο Academy Museum του Λος Άντζελες, το θρυλικό ροζ φόρεμα από το «Diamonds Are a Girl’s Best Friend» επιστρέφει στο κοινό. Ένα εύθραυστο αντικείμενο, φτιαγμένο βιαστικά μέσα στον πανικό ενός στούντιο που προσπάθησε να ελέγξει τη σεξουαλική εικόνα της Μονρό και κατέληξε να της χαρίσει έναν από τους πιο αθάνατους μύθους της.
THE LIFO TEAM
Η Betye Saar πριν γίνει μύθος έραβε μαγικά ρούχα

Πολιτισμός / Η Μπέτι Σαρ πριν γίνει μύθος έραβε μαγικά ρούχα

Με αφορμή την έκθεση Let’s Get It On: The Wearable Art of Betye Saar στο Roberts Projects του Λος Άντζελες, η σχεδόν 100χρονη καλλιτέχνιδα επιστρέφει στα κοστούμια, τα κοσμήματα και τα φυλαχτά που έφτιαχνε από τα ’50s έως τα ’70s το κρυφό εργαστήριο από όπου γεννήθηκε η γλώσσα των assemblages της.
THE LIFO TEAM
Ένας χαμένος πίνακας της Λεονόρα Κάρινγκτον βγαίνει πρώτη φορά στο φως

Πολιτισμός / Ένας χαμένος πίνακας της Λεονόρα Κάρινγκτον βγαίνει πρώτη φορά στο φως

Το Villa Pilar, που η σουρεαλίστρια ζωγράφισε το 1940 ενώ νοσηλευόταν σε σανατόριο στο Σανταντέρ, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά δημόσια στο Freud Museum του Λονδίνου πριν ταξιδέψει στην πόλη όπου δημιουργήθηκε
THE LIFO TEAM
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ βγάζει νέο άλμπουμ με τον Τζον Λένον ακόμα στο μυαλό του

Πολιτισμός / Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ βγάζει νέο άλμπουμ με τον Τζον Λένον ακόμα στο μυαλό του

Στο The Boys of Dungeon Lane, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιστρέφει στα παιδικά του χρόνια στο Λίβερπουλ, στη μνήμη του Τζον Λένον, σε ένα νέο τραγούδι με τον Ρίνγκο Σταρ και στην απρόσμενη έμπνευση που πήρε από τους Oasis.
THE LIFO TEAM
Ο Τομ Χόλαντ πρότεινε μια “αραχνο-εφηβεία” για το νέο Spider-Man και το στούντιο το απέρριψε αμέσως

Πολιτισμός / Ο Τομ Χόλαντ ήθελε ο νέος Spider-Man να περάσει μια «αραχνο-εφηβεία»

Ο ηθοποιός αποκάλυψε στο Empire ότι συμμετείχε για πρώτη φορά στις σεναριακές συζητήσεις του Spider-Man: Brand New Day, προτείνοντας έναν Πίτερ Πάρκερ που χάνει τον έλεγχο καθώς οι δυνάμεις του αλλάζουν.
THE LIFO TEAM
Ο Τζον Τραβόλτα έγινε σκηνοθέτης και αγόρασε 12 μπερέδες

Πολιτισμός / Ο Τζον Τραβόλτα έγινε σκηνοθέτης και αγόρασε 12 μπερέδες

Στην πρεμιέρα της πρώτης του σκηνοθετικής δουλειάς, ο Τζον Τραβόλτα εξήγησε γιατί υιοθέτησε τον μπερέ ως νέο σήμα κατατεθέν του: ήθελε να νιώσει σαν παλιός σκηνοθέτης και, όπως λέει, «και οι άντρες μπορούν να διασκεδάσουν».
THE LIFO TEAM
Ο Τομ Χανκς λέει ότι το Toy Story 5 έχει μία από τις πιο σπαρακτικές σκηνές της σειράς

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς λέει ότι το Toy Story 5 έχει μία από τις πιο σπαρακτικές σκηνές της σειράς

Ο Τομ Χανκς και ο Τιμ Άλεν παρουσίασαν στο Λονδίνο το Toy Story 5, όπου η Pixar βάζει τον Γούντι, τον Μπαζ και τη Τζέσι απέναντι στον νέο μεγάλο αντίπαλο της παιδικής ηλικίας: τις οθόνες.
THE LIFO TEAM