Μπαράζ επιθέσεων στην Ουκρανία- «Ο εχθρός θα νιώσει την οργή μας», είπε ο Ζελένσκι

Μπαράζ επιθέσεων στην Ουκρανία- «Ο εχθρός θα νιώσει την οργή μας», είπε ο Ζελένσκι Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση τις πρώτες ώρες του 2024, ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του διαβεβαίωσε ότι ο εχθρός θα νιώσει την «οργή» των οπλικών συστημάτων της χώρας. 

Επιθέσεις αναφέρθηκαν στην Οδησσό- όπου σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν- ενώ η ρωσική αεροπορία έπληξε επίσης τις περιφέρειες Μικολάιβ και Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας

Τα ξημερώματα, το ουκρανικό πυροβολικό έπληξε το κέντρο της πόλης Ντονέτσκ, που ελέγχεται από τη Ρωσία, με συνέπεια να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ανακοίνωσε ο διορισμένος από τη Μόσχα περιφερειάρχης Ντενίς Πουσίλιν. Άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν, συμπλήρωσε σε ανάρτηση στο Telegram. 

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ουκρανία έγινε ισχυρότερη

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα αφανίσουν τα ρωσικά στρατεύματα, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μετρά σχεδόν δύο χρόνια. 

Το 2024 «ο εχθρός θα αισθανθεί την οργή (των οπλικών συστημάτων) της εγχώριας παραγωγής», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα θα αποκτήσει επιπλέον ένα εκατομμύριο drones. 

Έπειτα από έναν ακόμα χρόνο πολέμου, «η Ουκρανία έγινε ισχυρότερη», τόνισε. «Πριν από 676 ημέρες, από αυτό ακριβώς σημείο απευθύνθηκα σε εσάς, Ουκρανοί, για να σας πληροφορήσω σχετικά με την έναρξη ενός ολοκληρωτικού πολέμου. Δεν γνωρίζαμε τι μας περίμενε. Πολλοί δεν πίστευαν ότι θα αντέχαμε ούτε για μια εβδομάδα. Λιγοστοί πίστευαν ότι θα τα καταφέρναμε το 2022, πόσο μάλλον ότι θα μέναμε ζωντανοί το 2023. Και σήμερα υποδεχόμαστε το 2024», επεσήμανε και συνεχάρη τις ένοπλες δυνάμεις και τους πολίτες για το θάρρος και τον ηρωισμό τους. «Αισθάνομαι υπερήφανος για κάθε έναν από εσάς», συνέχισε. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε για «διπλωματικές νίκες» μέσα στο 2023, ευχαρίστησε τους συμμάχους για τη στρατιωτική βοήθεια και σημείωσε πως οι Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται στα F-16 που «σύντομα θα δούμε στους ουρανούς μας». 

«Φέτος, ο εχθρός θα συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει θέση εδώ!», υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM