Τζο Μπάιντεν: Δεν ζήτησα κατάπαυση του πυρός από τον Νετανιάχου

τζο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα, Σάββατο, ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε, μετά την τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, πως δεν ζήτησε από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είχα μια μακρά συνομιλία με τον Νετανιάχου σήμερα», είπε σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον. Σημείωσε πως επρόκειτο για «ιδιωτική συνομιλία», αρνούμενος να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Όμως, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε πως «δεν ζήτησα κατάπαυση του πυρός».

Να σημειωθεί πως πρόκειται για τη 17η τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στους δύο ηγέτες, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Η προηγούμενη φορά που επικοινώνησαν τηλεφωνικά ήταν στις 7 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το CNN.

Σύμφωνα με το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του προς τις ΗΠΑ για τη στάση τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η ίδια ανακοίνωση ανέφερε ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «κατέστησε σαφές πως το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι να εκπληρωθούν πλήρως όλοι οι στόχοι του».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητούσε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Χθες, οι ΗΠΑ απείχαν από την ψηφοφορία για το ψήφισμα που ζητούσε την παράδοση μεγαλύτερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα- το οποίο εγκρίθηκε.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Διεθνή / Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Αυξάνονται οι υποθέσεις διαφθοράς κατά Ρώσων αξιωματούχων, την ώρα που ο Πούτιν επιχειρεί να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις αποτυχίες στον πόλεμο με την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Διεθνή / Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Ο Χαλκ Χόγκαν, ο άνθρωπος που ανέδειξε την επαγγελματική πάλη, πέθανε σε ηλικία 71 ετών. Η κληρονομιά του ωστόσο παραμένει αμφιλεγόμενη, με ρατσιστικά σχόλια, κατάχρηση εξουσίας και μια δικαστική υπόθεση που συγκλόνισε τη δημοσιογραφία
LIFO NEWSROOM
ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM