Γάζα: 73χρονος όμηρος πέθανε ενώ ήταν αιχμάλωτος της Χαμάς

Όμηρος Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ένας όμηρος με διπλή υπηκοότητα, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, που κρατούνταν όμηρος στη Γάζα φέρεται να πέθανε κατά την διάρκεια της αιχμαλωσίας από τη Χαμάς, σύμφωνα με το Φόρουμ Οικογενειών Αγνοουμένων.

Ο 73χρονος Αμερικανός Γκάντι Χαγκάι απήχθη μαζί με τη σύζυγό του Τζούντι κοντά στο κιμπουτς Νιρ Οζ στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Ο Γκάντι Χαγκάι, είχε επίσης την ισραηλινή υπηκοότητα, ανέφερε το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων. Αντλώντας στοιχεία από διάφορες πηγές πληροφοριών, μια επιτροπή που έχει διοριστεί από την ισραηλινή κυβέρνηση ανακηρύσσει ορισμένους ομήρους νεκρούς.

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του φόρουμ Λιάτ Μπιν Σόμερ περιέγραψε τον Χαγκάι ως άνθρωπο γεμάτο χιούμορ που ήξερε πώς να κάνει τους γύρω του να γελούν, καθώς και ως ταλαντούχο φλαουτίστα και «μουσικό στην καρδιά». Η Χαμάς δεν επιβεβαιώνει γενικά αυτούς τους απολογισμούς, αλλά έχει προειδοποιήσει πως «ο χρόνος τελειώνει» για τους ομήρους καθώς ο πόλεμος με το Ισραήλ πλησιάζει στην 12η εβδομάδα του.

Σύμφωνα με επίσημο ισραηλινό απολογισμό, 129 άνθρωποι εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα μετά τον επαναπατρισμό των υπολοίπων στη διάρκεια της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο ή την ανάκτησή τους κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επίθεσης. Από εκείνους που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα, 22 είναι νεκροί, λέει η ισραηλινή κυβέρνηση.

Το φόρουμ ανέφερε πως πέντε έως δέκα όμηροι έχουν αμερικανική υπηκοότητα. Η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν είχε κάποιο άμεσο σχόλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters και BBC 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM