Γάζα: 73χρονος όμηρος πέθανε ενώ ήταν αιχμάλωτος της Χαμάς

Όμηρος Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ένας όμηρος με διπλή υπηκοότητα, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, που κρατούνταν όμηρος στη Γάζα φέρεται να πέθανε κατά την διάρκεια της αιχμαλωσίας από τη Χαμάς, σύμφωνα με το Φόρουμ Οικογενειών Αγνοουμένων.

Ο 73χρονος Αμερικανός Γκάντι Χαγκάι απήχθη μαζί με τη σύζυγό του Τζούντι κοντά στο κιμπουτς Νιρ Οζ στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Ο Γκάντι Χαγκάι, είχε επίσης την ισραηλινή υπηκοότητα, ανέφερε το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων. Αντλώντας στοιχεία από διάφορες πηγές πληροφοριών, μια επιτροπή που έχει διοριστεί από την ισραηλινή κυβέρνηση ανακηρύσσει ορισμένους ομήρους νεκρούς.

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του φόρουμ Λιάτ Μπιν Σόμερ περιέγραψε τον Χαγκάι ως άνθρωπο γεμάτο χιούμορ που ήξερε πώς να κάνει τους γύρω του να γελούν, καθώς και ως ταλαντούχο φλαουτίστα και «μουσικό στην καρδιά». Η Χαμάς δεν επιβεβαιώνει γενικά αυτούς τους απολογισμούς, αλλά έχει προειδοποιήσει πως «ο χρόνος τελειώνει» για τους ομήρους καθώς ο πόλεμος με το Ισραήλ πλησιάζει στην 12η εβδομάδα του.

Σύμφωνα με επίσημο ισραηλινό απολογισμό, 129 άνθρωποι εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα μετά τον επαναπατρισμό των υπολοίπων στη διάρκεια της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο ή την ανάκτησή τους κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επίθεσης. Από εκείνους που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα, 22 είναι νεκροί, λέει η ισραηλινή κυβέρνηση.

Το φόρουμ ανέφερε πως πέντε έως δέκα όμηροι έχουν αμερικανική υπηκοότητα. Η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν είχε κάποιο άμεσο σχόλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters και BBC 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Διεθνή / Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Η «εξαιρετική» σχέση Τραμπ-Ερντογάν περνά δύο κρίσιμες δοκιμασίες: τις εντάσεις στη Συρία με το Ισραήλ και το μπλοκαρισμένο deal για τα F-35 - Ο ρόλος των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του Κογκρέσου
LIFO NEWSROOM
Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Διεθνή / Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Αυξάνονται οι υποθέσεις διαφθοράς κατά Ρώσων αξιωματούχων, την ώρα που ο Πούτιν επιχειρεί να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις αποτυχίες στον πόλεμο με την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Διεθνή / Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Ο Χαλκ Χόγκαν, ο άνθρωπος που ανέδειξε την επαγγελματική πάλη, πέθανε σε ηλικία 71 ετών. Η κληρονομιά του ωστόσο παραμένει αμφιλεγόμενη, με ρατσιστικά σχόλια, κατάχρηση εξουσίας και μια δικαστική υπόθεση που συγκλόνισε τη δημοσιογραφία
LIFO NEWSROOM