Προϋπολογισμός 2024: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει «ναι» στις αμυντικές δαπάνες

Προϋπολογισμός 2024: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει «ναι» στις αμυντικές δαπάνες Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

«Ναι» στις αμυντικές δαπάνες, θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2024, κάτι που ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή στέλνει ένα μήνυμα.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στη Βουλή, ο κ. Αποστολάκης ανακοίνωσε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην αποψινή ψηφοφορία του προϋπολογισμού, σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες, αναφέροντας πως αυτή η απόφαση αποτελεί μήνυμα ότι η χώρα πρέπει να θωρακίζεται και οι ένοπλες δυνάμεις να είναι ισχυρές. Τόνισε μάλιστα, πως πρέπει να υπάρξει υποστήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και της αμυντικής εγχώριας βιομηχανίας.

«Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία της αμυντικής θωράκισης της χώρας, το κατά πόσον τηρούνται οι κανόνες διαφάνειας στις συμβάσεις, προκειμένου να μην επαναληφθούν προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν, όπως στη σύμβαση για το εκπαιδευτικό κέντρο στην Καλαμάτα, τη σύμβαση για τα έξι Rafale αλλά και τη σύμβαση για τα αμφίβια οχήματα που δεν χωρούσαν καν να μπουν στα πλοία. Ομοίως θα επιμείνουμε στην ανάγκη στήριξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά τη χθεσινή ομιλία του υπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Δένδια, ανέφερε ότι «καλώς ανακοίνωσε την επανεξέταση από την αρχή, από μηδενική βάση, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, για να δούμε τι χρειαζόμαστε πραγματικά, με ποια σειρά πρέπει να τα πάρουμε, σε σχέση και με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας». 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε ότι αφορά το σύστημα αμυντικών συστημάτων τόνισε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση να κλείσουν οι ελληνικές μονάδες παραγωγής στη χώρα και πως προτεραιότητα αποτελούν τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Τέλος ο κ.Αποστολάκης τόνισε πως τεχνολογία έχει εξελιχθεί, επομένως αυτή η εξέλιξη πρέπει να συμπεριληφθεί στις αναλύσεις και τις αποφάσεις που θα λάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM