Ο Ρούντι Τζουλιάνι θα πληρώσει αποζημίωση εκατομμυρίων σε δύο γυναίκες για ψευδείς κατηγορίες

Ρούντι Τζουλιάνι: Καλείται να πληρώσει αποζημίωση εκατομμυρίων για ψευδείς κατηγορίες Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Το ποσό των 148 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να καταβάλει ο Ρούντι Τζουλιάνι ως αποζημίωση σε δύο πρώην δημοσίους υπαλλήλους της πολιτείας της Τζόρτζια, τις οποίες είχε κατηγορήσει ότι νόθευσαν το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020, σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τους ενόρκους του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Ουάσινγκτον, ο Ρούντι Τζουλιάνι οφείλει στη Γουάντρια Σαγιέ Μος και τη μητέρα της, Ρούμπι Φρίμαν, 73 εκατομμύρια δολάρια για δυσφήμηση και συναισθηματική βλάβη, καθώς και άλλα 75 εκατομμύρια ως τιμωρητική αποζημίωση για τη συμπεριφορά του.

Οι δύο γυναίκες, περιέγραψαν στις καταθέσεις τους τον κατακλυσμό σεξιστικών και ρατσιστικών μηνυμάτων που έλαβαν. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και απειλές λιντσαρίσματος, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμμαχοί του ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι ενεπλάκησαν σε νοθεία στις εκλογές.

Ήδη δικαστής είχε κρίνει πως ο Ρούντι Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και πρώην δικηγόρος του Τραμπ ήταν ένοχος για συκοφαντική δυσφήμηση, εκ προθέσεως πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας και συνωμοσία. Το μόνο ερώτημα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι ένορκοι, ήταν ποιο θα είναι το ποσό της αποζημίωσης που θα κατέβαλε.

«Ο κ. Τζουλιάνι νόμιζε ότι θα γλίτωνε επειδή πίστευε ότι η Ρούμπι και η Σαγιέ ήταν απλοί άνθρωποι και αναλώσιμοι. Δεν έχει το δικαίωμα να προσφέρει ανυπεράσπιστους δημοσίους υπαλλήλους σε έναν εικονικό όχλο με στόχο να ανατρέψει τις εκλογές», πρόσθεσε ο δικηγόρος τους, Μάικλ Γκότλιμπ. Ο Ρούντι Τζουλιάνι από τη μεριά του χαρακτήρισε «παράλογο» το ποσό που καλείται να πληρώσει και δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM
Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM
«Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Διεθνή / «Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Από την ελπίδα στην απογοήτευση φαίνεται να περνά η στάση πολλών Ιρανών, καθώς ο πόλεμος και οι αεροπορικές επιδρομές εντείνουν την καταστροφή και την αβεβαιότητα στη χώρα τους
THE LIFO TEAM
ΕΚΡΗΞΗ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΕΒΡΑΙΚΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ - «Στοχευμένη επίθεση» καταγγέλλει η δήμαρχος

Οι ανησυχίες για πιθανές επιθέσεις κατά εβραϊκών κοινοτήτων διεθνώς έχουν ενταθεί λόγω των πρόσφατων επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν και της αντίδρασης της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM