H Airbnb θα πληρώσει 576 εκατ.€ στις ιταλικές φορολογικές αρχές

H Airbnb θα πληρώσει 576 εκατ.€ στις ιταλικές φορολογικές αρχές Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

H Airbnb συμφώνησε να πληρώσει 576 εκατομμύρια ευρώ στις ιταλικές φορολογικές αρχές, στο πλαίσιο διακανονισμού. 

Η υπόθεση αφορά τα χρήματα που σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές απέτυχε να συλλέξει η Airbnb από τους οικοδεσπότες, για τη φορολόγηση του εισοδήματος όσων νοικιάζουν διαμερίσματα και σπίτια μέσω της πλατφόρμας. 

Στην Ιταλία το εισόδημα από το Airbnb φορολογείται με συντελεστή 21%. Ο νόμος προβλέπει ότι η εταιρεία πρέπει να παρακρατεί ποσοστό από τα έσοδα των οικοδεσποτών και να το αποδίδει στις φορολογικές αρχές. 

Τον προηγούμενο μήνα Ιταλός δικαστής διέταξε τη δέσμευση 779,5 εκατ. ευρώ από τα κεντρικά γραφεία της Airbnb στην Ευρώπη, τα οποία βρίσκονται στην Ιρλανδία, κατηγορώντας την εταιρεία για φοροδιαφυγή την περίοδο 2017-21. 

Σήμερα, η Airbnb ανακοίνωσε πως συμφώνησε να καταβάλει 576 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό προέκυψε επειδή αφαιρέθηκαν τα περίπου 200 εκατ. που κάποιοι από τους οικοδεσπότες πλήρωσαν ανεξάρτητα στις φορολογικές αρχές, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters. Έτσι, οι εισαγγελείς του Μιλάνου θα ζητήσουν από τον δικαστή να αποδεσμεύσει τα 779,5 εκατ. ευρώ. 

Η Airbnb ανέφερε ότι δεν θα επιδιώξει να εισπράξει από τους οικοδεσπότες το ποσό που θα πληρώσει. Στο επίκεντρο της υπόθεσης είναι νόμος που ψήφισε η Ιταλία το 2017. Η πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων στράφηκε στη δικαιοσύνη κατά του νόμου, ωστόσο πέρυσι υπέστη ήττα στο Δικαστήριο της ΕΕ. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM