Ραμζάν Καντίροφ: Έδωσε προαγωγή στον 15χρονο γιο του – Τον διόρισε αρχηγό προσωπικής ασφάλειας

Ραμζάν Καντίροφ: Έδωσε προαγωγή στον 15χρονο γιο του – Τον διόρισε αρχηγό προσωπικής ασφάλειας Facebook Twitter
Ο 15χρονος Καντίροφ με τα μετάλλια του Ήρωα της Τσετσενίας μόλις τον προηγούμενο μήνα
0

Πριν από λίγους μήνες η εικόνα του 15χρονου Άνταμ Καντίροφ να ξυλοφορτώνει έναν κρατούμενο έκανε τον γύρο του κόσμου, με όλα τα αρνητικά σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο ανατρέφεται ο ανήλικος διάδοχος του Τσετσένου ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ. Για τον ίδιο τον Καντίροφ, ωστόσο, αυτή ήταν μία «αξιέπαινη» πράξη που έπρεπε να συνοδευτεί από την αναβάθμιση του ανήλικου σε αρχηγό της προσωπικής ασφαλείας του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters «οι σύμμαχοι του Τσετσένου ηγέτη έπλεξαν το εγκώμιο του Άνταμ Καντίροφ, ο οποίος γίνεται 16 ετών αυτόν τον μήνα, για το θάρρος του και τον συνεχάρησαν για τον διορισμό του».

Τον Σεπτέμβριο, ο ανήλικος Καντίροφ προκάλεσε ευρεία καταδίκη, μεταξύ άλλων και από ορισμένους σκληροπυρηνικούς υπέρ του Κρεμλίνου, αφού ο πατέρας του δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο ο Άνταμ φαίνεται να γρονθοκοπεί και να κλωτσάει έναν κρατούμενο που κατηγορείται ότι έκαψε το Κοράνι.

Ο Ραμζάν Καντίροφ, σύμμαχος του Πούτιν, δήλωσε τότε ότι ήταν υπερήφανος για τον γιο του και ότι σεβόταν τον Αδάμ επειδή απέκτησε «τα ιδανικά του ενήλικου άνδρα για την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπεράσπιση της θρησκείας του».

Ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους ασφαλείας του Kadyrov, ο Zamid Chalaev, δήλωσε ότι ο Adam είχε διοριστεί ως επικεφαλής του τμήματος για τη διασφάλιση της ασφάλειας του Τσετσένου ηγέτη, ουσιαστικά ένας από τους κορυφαίους σωματοφύλακες του Καντίροφ.

«Συγχαίρω ειλικρινά ... τον Άνταμ Καντίροφ για τον διορισμό του σε μια σημαντική θέση στην υπηρεσία ασφαλείας του επικεφαλής της Τσετσενικής Δημοκρατίας!», δήλωσε ο Akhmed Dudayev, υπουργός εθνικής πολιτικής, εξωτερικών σχέσεων και Τύπου της περιοχής, στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η υπηρεσία Τύπου του Καντίροφ δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει. Το πρακτορείο RIA μετέδωσε το Σάββατο ότι ο γιος του Καντίροφ τιμήθηκε με τον τίτλο του ήρωα της Τσετσενίας τον Οκτώβριο.

Ο Ντουντάγιεφ, στην ανάρτησή του, ανέφερε ότι ο Αδάμ Καντίροφ απέδειξε ότι είναι ένας γενναίος, θαρραλέος πατριώτης και ένα άτομο που είναι έτοιμο να «υπερασπιστεί τη θρησκεία».

Με στοιχεία από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δέκα λεπτομέρειες από την ζωή του αδίστακτου Γεβγκένι Πριγκόζιν

Θέματα / Δέκα λεπτομέρειες από την ζωή του αδίστακτου Γεβγκένι Πριγκόζιν

Από τα όνειρα για καριέρα στο επαγγελματικό σκι μέχρι τα εννέα χρόνια φυλακής, από τα χοτ-ντογκ στα καζίνο και τα αμύθητα πλούτη, και από «σεφ» του Πούτιν σε αιμοδιψή πολεμικό του σύμμαχο.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM